Dragan Mićanović: Kako sam "maznuo" Čoli mikrofon na sceni

Autor:

17.12.2017 16:55

Foto:

Foto:Glumac Dragan Mićanović bio je gost Vesne Dedić u emisiji "Balkanskom ulicom" gde je, između ostalog, otkrio i neke detalje iz ranog detinjstva u rodnoj Loznici.

Ana Sofrenović o bivšem suprugu: Dragan mi se našao u izuzetno teškim trenucima

Glumac je ispričao simpatičnu anegdotu o tome kako je prvi put stupio na scenu. Gost na priredbi u njegovoj Osnovnoj školi "Kadinjača" bio je legendarni Zdravko Čolić. Mališan je toliko bio fasciniran celim događajem da se popeo na binu i Čoli bukvalno oteo mikrofon iz ruku i sam zapevao. Kako kaže, on sam se ne seća ovog "ispada", ali rodbina i prijatelji ne propuštaju priliku da ga iznova podsete na momenat kako se izborio na svoje pravo da bude na sceni...

Mićanović se osvrnuo i na seriju "Nemanjići" u kojoj igra pored Vojina Ćetkovića i Nebojše Glogovca. U seriji glumci igraju braću, sinove Stefana NemanjeStefana Prvovenčanog glumi Ćetković, Vukana Nemanjića Glogovac, a rolu Rastka Nemanjića − Svetog Save reditelj Marko Marinković je poverio Mićanoviću.


Novinarka mu je tada prenela pohvale koje je Ćetković izneo na račun njegovog izgleda prilikom gostovanja u prethodnoj "Balkanskoj ulici". Na pitanje ko je od njih najviše ostario, Vojin je tada rekao:

- Glogovac ima najviše bora, ali Mićko izgleda, bogami... - pohvalio je Ćetković kolegu, na šta se Dragan nasmejao i dodao da je "njegova generacija dobra, ne da se godinama".

Glumac je pričao i o životu i radu u Londonu, gde je uglavnom igrao role ruskih mafijaša. Od kako se vratio u Srbiju nismo često imali prilike da ga viđamo na velikom platnu. Mestralno je dočarao genija Alberta Ajnštajna u pozorišnoj predstavi "Ajnštajnovi snovi", a publika kraj malih ekrana ga je gledala u hit seriji "Ubice mog oca" u roli bankara Koste.


Povratak rodnom kraju

Mićanović koji važi za jednog od najtalentovanijih domaćih glumaca srednje generacije, beg od gradske buke i vreve, oazu mira i utočište pronalazi na svom placu nedaleko od rodne Loznice.

- Sve češće bežim u svoj rodni kraj. Dvanaest kilometara od Loznice gde sam rođen imam vikend kuću i tamo sam vrlo često. Tamo sam potpuno svoj, relaksiran i opušten. Tu je Drina, reka u kojoj sam naučio da plivam - pričao je Mićanović koji kaže da mu društvo često pravi i njegova mlađa ćerka, 13-godišnja Lena.

Maja Gašić

Autor