Sibi Blažić i Kristijan Bejl: Betmen je srpski zet

Autor: Maja Gašić

23.12.2017 22:00

Foto:

Foto: 

Iako nije nameravao da se ženi, jer su mu se svi u porodici razveli, slavni glumac, koji se proslavio ulogom strip junaka, već 17 godina je u braku sa bivšom manekenkom čiji roditelji su došli u Ameriku iz rodnog Beograda

Za ulogu Dika Čejnija, bivšeg američkog potpredsednika, britanski glumac Kristijan Bejl (43) ugojio se dvadesetak kilograma. Tako zaokrugljen pojavio se pre nekoliko dana na konferenciji za novinare u Los Anđelesu. Na pitanje kako je uspeo da se promeni do neprepoznatljivosti, kratko je odgovorio:

- Samo sam jeo mnogo, baš mnogo pita.

Te pite spravljala mu je supruga Sibi, s kojom je u braku punih 17 godina. Pravo ime joj je - Srbislava. U Americi poznata kao Sandra-Sibi Blažić. Rođena je 1970. u Čikagu, “drugom najvećem srpskom gradu, posle Beograda”.
Srbislava, koja i sama voli da je zovu Sibi, nikad nije krila svoje srpsko poreklo. Njeni roditelji, otac Slobodan Blažić i majka Nadežda Topalski, emigrirali su iz Srbije u Ameriku šezdesetih godina. Pre toga su živeli u Beogradu, gde su oboje rođeni, na Vračaru. U Čikagu su dobili kćerku kojoj su dali ime Srbislava. Dete je izraslo u prelepu devojku, koja se malo bavila menekenstvom, a studije je shvatila vrlo ozbiljno. Diplomirala je menadžment na Univerzitetu Južna Kalifornija.

Od Los Anđelesa do Holivuda put je vrlo kratak, a Sibi ga je prevalila 1997, kad je radila kao pomoćnica reditelja u dva filma. Odmah posle toga postala je lična asistentkinja glumice Vinone Rajder, koja je u to vreme krčila put ka zvezdama ulogama u “Alien: Resurrection” i “Girl, Interrupted”. Vinona je devedesetih pomagala mladom britanskom glumcu Kristijanu Bejlu da se probije. Uspela je da ga ugura u film “Little Women”, u kome je i sama igrala. A stasiti Kristijan, tada dvadesetogodišnjak koji je tri godine ranije pristigao u Ameriku iz rodnog Velsa, sa ocem koji se upravo razveo od supruge Dženi, profesionalne cirkusantkinje, odmah je “bacio oko” na - Vinonu. Priča se da je dugo pokušavao da je zavede, ali ona ga je uporno odbijala, pa je na kraju našao devojku za utehu - glumicu Samantu Matis. Nije to dugo trajalo, kasnije je viđen i sa Dru Barimor, a 1998. je bio u vezi sa engleskom glumicom Anom Fril. Razlika među njima je bila dve godine i 20 centimetara. Toliko je Ana bila niža od 183 centimetra visokog Velšanina. Raskinuli su 1999, a Kristijan se setio stare prijateljice Vinone Rajder, i javio joj se. Ona ga je pozvala na neku žurku, gde ga je upoznala sa 180 centimetara visokom prelepom brinetom - svojom asistentkinjom Srbislavom.

DRAMATIČNA SVAĐA

Razlika u godinama nije igrala nikakvu ulogu. Srpkinja je četiri godine starija od Kristijana, koji se 2000. proslavio glavnom ulogom u filmu “American Psycho”. Iste godine on i Sibi su se venčali u Las Vegasu. On je bio obučen kao Elvis Prisli, ona kao Prisila, supruga kralja rokenrola. Ubrzo posle toga preselili su se iz Amerike u Britaniju, u Edinburg. Kristijan ređa filmske uspehe, bio je Betmen, ali zapamćena je njegova uloga u ostvarenju “Nestajanje”, za koju je morao da smrša na samo 54 kilograma. Za “Betmena” se ugojio tridesetak, a onda je morao ponovo drastično da smanji kilažu za “Boksera”, da bi potom sa 84 kilograma, koliko je imao, trebalo odjednom da dođe na 105 zbog filma “American Hustle”. Koliko se on mučio, podjednako se mučila i njegova supruga Sibi. Slikovito je to objasnio u jednom intervjuu:

- Moje ponašanje kod kuće zavisi od toga koju ulogu trenutno igram, ali Sibi se to sviđa i misli da je kul. Možete to posmatrati na dva načina. S jedne strane, neko bi rekao: “Jadna žena, naterana je da se nosi s tim”, a opet, možete i da joj zavidite, i kažete: “Kakva srećnica, u isto vreme ima priliku da bude sa toliko različitih muškaraca”.

Sa svim tim “različitim muškarcima” Sibi je rodila dvoje dece - kćerku Emelin (2005) i sina Džozefa (2014). Ona i Kristijan vratili su se u SAD, gde je glumac 2010. dobio američko državljanstvo. On, po rečima Sibinog oca Slobodana, insistira da deca uče srpski jezik, a cela porodica svakog Uskrsa ide u pravoslavnu Crkvu Svetog Ilije u Los Anđelesu. Bejl se čak zbog supruge 2008. posvađao sa majkom Dženi i sestrom Šeron. Priča se da je povod bio taj što je Dženi ružno govorila o Sibi. Porodična svađa imala je dramatičan epilog: policija je došla da smiri strasti, a glumac je nekoliko sati proveo u pritvoru. Kasnije su se međusobno sudili za fizički napad, sud je odbacio sve tužbe, a Bejl od tada ne govori sa majkom i sestrom.

Srpkinja i Velšanin poslednjih godina žive povučeno u Los Anđelesu, sa decom i psima Modžom i Ramonom. U jednom od retkih intervjua koje daje (a još ređe govori o privatnom životu) Kristijan je priznao:

- Nikad nisam planirao da se oženim. U mojoj porodici svi odreda su se razveli, tako da sam mislio da nije nimalo zdravo da i ja krenem tim putem.

Njegov brak sa Sibi Blažić smatra se možda najstabilnijim u Holivudu, i već sada je sigurno da će Bejl prekinuti neslavnu tradiciju svoje porodice.

Maja Gašić

Autor