Jovan Pavlović u novoj "Gloriji": Kako su Vikinzi zavoleli Srbiju

Autor:

27.12.2017 17:00

Foto:

Foto:



Osim što afirmiše srpsku muziku na severu Evrope, kompozitor koji je pre 23 godine napustio rodni Beograd i nastanio se u Trondhejmu sa svojim norveškim prijateljima u pank aranžmanu peva naše pesme za decu, koje su postale jutjub senzacija

Rumeni Norvežani koji pevaju srpske dečje pesme stekli su brojnu publiku u regionu. Iako je reč o narodu izraženog istraživačkog duha, malo je verovatno da su se potomci Vikinga slučajno zainteresovali za srpsko kulturno nasleđe. Na muzičko putovanje kroz naše krajeve poveo ih je rođeni Beograđanin Jovan Pavlović (42) koji poslednje 23 godine živi u Skandinaviji. Njegov video sa dečjom pesmom “Deda Mraz” u pank aranžmanu, u izvođenju hora “Svartlamon hardkor”, imao je više od 70 hiljada pregleda na jutjubu za tri dana.

Rođeni ste u Beogradu. U kojem kraju grada ste odrasli i po čemu se sećate detinjstva?

- Rođen sam u Beogradu 1975. Završio sam osnovnu školu “Vasa Pelagić” na Paliluli, na čuvenoj levoj strani Dunava gde se nalaze prigradska naselja koja se u narodu popularno nazivaju “ča-ča-ča” - Borča, Ovča, Krnjača. Ja sam živeo u Ovči, i ono čega se dobro sećam jeste da je putovanje do grada stopeticom bilo kao odlazak u drugu državu. 

Ostatak intervjua sa Jovanom Pavlovićem pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 25. decembra!