Ovako kraljica Ranija slavi rođendan

Autor:

07.09.2016 16:39

Foto:

Foto:



 

Obeležavajući 46-ti rođendan jordanske kraljice Ranije, koja je i majka četvoro dece, Raghadan palata je objavila seriju fotografija koja kraljicu prikazuje u obavljanju raznih funkcija tokom proteklih 12 meseci.


Učestvujući u mnogim dešavanjima u različitim oblastima života, posećujući škole, sirotišta, domove za stare, ona dokazuje da je podrška porodice od neprocenjive važnosti.

Na jednoj od slika, objavljenoj u decembru povodom dolazeće Nove Godine, kraljica Ranija i njen suprug, kralj Abdulah II, ponosno poziraju ispred palate u Amanu zajedno sa svoje četvoro dece: princom Huseinom (22 godine), princezama Iman (19 godina) i Salmom (15 godina) i princom Hašemom (11 godina).


Kraljica Ranija se, u intervjuu američkom časopisu "People" poverila kako joj princ Husein nedostaje kad je odsutan zbog studija na univerzitetu Džordžtaun u Vašingtonu.


"Tokom poseta princa Huseina, u kući se oseća sasvim drugačija energija". Na istom ovom univerzitetu studira i princeza Iman. Pričajući o svojim ćerkama, kraljica Ranija je rekla: "Savetujem svojim ćerkama da se fokusiraju na školovanje, da razviju svoje intelektualne sposobnosti i da budu otvorene za kulturu celog sveta uz istovremeno čvrstog prianjanja uz kulturno nasleđe svoje zemlje i prihvatanja principa sa kojima su odrasli."


Posvećena povećanju važnosti uloge žene u zemlji u cilju dostizanja punog potencijala, pri čemu pol nikako ne predstavlja prepreku u dostizanju tog cilja, kraljica Ranija je pozvala Halu Kavtharani, novinarku bejrutskog časopisa "Laha" da je prati tokom tri dana koji su bili posvećeni poboljšanju obrazovanja u Jordanu.


"Učitelji imaju najveći uticaj na dušu i um dolazeće generacije" objašnjavala je kraljica Ranija, prilikom posete škole u Amanu, gde je bila dočekana uz skandiranje od strane učenika i učenica. "Kad je ušla u prostoriju sa ohrabrujućim osmehom, deca su se spontano okupila oko nje" napisala  je Hala.


Hala je takođe opisala kako je kraljica, posle toga obišla i studente, koji su odrasli naoružani samopouzdanjem koje im je kraljica ulila i kako su razgovarali o njihovim dostignućima i uspesima. Pri tome, kraljica je izjavila: "Pojedinci su oni koji prave promenu i pojedinci se menjaju zahvaljujući obrazovanju."

Slaveći rođendan, kraljica Ranija je odlučna da nastavi da pravi promenu. Njena posvećenost tom cilju ostaje snažna kao što je i bila do sada.

Komentari. (0)

Loading