Marina Abramović: Odbacujem sve što mi se dopadne na prvi pogled

Autor:

14.09.2016 19:34

Foto:

Foto:



Marina Abramović  se zajedno  Rikardom Tišijem, kreativnim direktorom modne kuće "Živanši", ušuškala ispod jorgana za emisiju "CNN Style" u kojoj je otkrila svoju večernju rutinu i objasnila zašto su snovi ključ uspeha.

"Uz krevet uvek držim čašu vode i ajped, sa koga čitam. Obožavam Murakamija, knjige su mu po dve hiljade stranica, beskrajne... ipak, nikad ne čitam previše dugo jer sam iscrpljena i brzo zaspim " kaže Marina (69).

Naša umetnica otkriva da voli rano da ustaje, oko šest, pola sedam i da uživa u jutarnjim časovima.

Takođe je fascinirana snovima.

- Veoma me interesuju snovi. Oni su nešto što nam je dato i donose određenu poruku. Ako mi se u snu javi vizija nekog dela, zapamtiću je. Uzimam u obzir samo one ideje koje mi postanu opsesija i koje me plaše. Ako za nešto kažem, "O, Bože, to je pravi pakao", onda sam sigurna da ću to i uraditi. Sve ono što mi se na prvi pogled svidi, odbacujem - otkriva Marina.

Naša velika umetnica podigla je veliku prašinu izjavom da je tri puta abortirala jer je smatrala da bi deca uticala na njenu stvaralačku energiju.

"Tri puta sam abortirala jer sam bila ubeđena da će deca biti pogubna za moj rad. Jedna osoba može imati ograničenu količinu energije u telu, a ja želim da je delim s drugima. To je moje viđenje života. To je razlog zašto žene iz sveta umetnosti nisu uspešne kao muškarci. Ima mnogo talentovanih žena. Zašto su muškarci na važnim pozicijama? Jednostavno: ljubav, porodica, deca – sve ono što žena ne želi da žrtvuje" rekla je za nemački "Spiegl"  koji je objavio veliki intervju  povodom njene autobiografije koja će se pojaviti na jesen.

Komentari. (0)

Loading