Merima iskreno o vezi sa Dragoljubom i zašto se više neće udavati

Autor:

13.10.2016 12:43

Foto:

Foto:



Jedna od naših najboljih pevačica narodne muzike u prvoj ispovesti posle višednevnih spekulacija o njenoj tajnoj udaji i razvodu od biznismena Dragoljuba Markovića otkriva šta se između njih dvoje desilo za godinu i kako su od prijatelja postali ‘neznanci’

- Samo jednom u životu sam se udavala, i to za Milana, sad već bivšeg muža sa kojim imam četvoro dece. Ne pada mi na pamet da ikad više to uradim - kategorična je Merima Njegomir (62), jedna od naših najboljih pevačica narodne muzike, koju pojedini mediji poslednjih nedelja razvode od Dragoljuba Markovića, biznismena. U prvoj ispovesti na ovu temu ona kaže da joj nimalo ne prija ovolika halabuka bazirana na neistinitim pričama.

- Mnogi mi ovih dana prilaze i govore kako im je žao što sam se razvela. Aman, ljudi, nisam se udala, kako onda mogu da se razvedem? Ko ne veruje, neka ide u opštinu pa nek proveri, to je bar lako, samo ukuca - Merima Njegomir.

* Sa prvim suprugom dugo ste bili u braku, sigurno ste imali i neke veze posle, ali nikad se o tome nije pisalo?

- Milan i ja smo zajedno bili 21 godinu, što u braku, što dok smo se zabavljali. Naravno da sam imala veze i posle razvoda, nekog s kim sam izlazila, ali to nije podrazumevalo brak, baš kao ni ovo sa Dragoljubom. Moje ime i prezime su neukaljani tolike godine, dostajanstveno sam gradila karijeru, pazila šta ću reći, kako ću se slikati, i odjednom nekom padne na pamet da me maže blatom. I niko za to ne odgovara.

* Šta mislite da je razlog za to? Jeste li vi raskinuli sa Dragoljubom?

- Od marta nisam videla Dragoljuba. Mi smo izlazili, bilo mi je lepo, i to je prošlo, kao što mnoge stvari u životu prođu. Sretnete prijatelja, budete sa njim nekoliko godina, pa se raziđete. Tako isto upoznate nekog, budete sa njim, pa ne budete.

* Zbog čega više niste zajedno?

- Shvatila sam da je moj život toliko bogat, imam decu, unuke, puno profesionalnih obaveza, kao i želje da još mnogo toga uradim, da jednostavno u njemu nema mesta za muškarca sa kojim bih živela.

* Jeste li vas dvoje živeli zajedno?

- Nismo, zabavljali smo se. Nikad se neću ponovo udati, iako kažu nikad ne reci nikad. Zašto bih to radila kad i bez toga imam sve.

* Zbog ljubavi?

- Nemam vremena za to. Imam za ljubav, ali ne onu koja podrazumeva brak i velike promene. Ne pristajem više na kompromise, a ako si u braku ili vezi, moraš da ih praviš. To više neću da radim ni zbog koga. Hoću da učinim da moj život, ovo što mi je ostalo od njega jer sam u zrelim godinama, bude lep. Želim da se sad, kad su deca porasla i kad sam napravila karijeru, posvetim sebi. Da uživam. Neću da mi iko pokvari nijedan minut tog mog života. Lepo mi je samoj, čemu kompromisi?

* Žena mnogo šta uradi kad se zaljubi.

- Da. Žena se zaljubi, ali se i odljubi, zar ne?

* Da li je u vašem slučaju interesovanje ogromno jer ste oboje poznati, ili je reč o Dragoljubovom razvodu od bivše žene?

- Njegov razvod nema veze sa mnom. On se razveo dvehiljade i neke. Zaista ne znam da li je ova buka zbog mene, ili zbog njega, ali neko protiv nekog ima nešto, to je sasvim izvesno. Pogotovu što ovo nije bio brak, a svi pišu da jeste. Ja ću sigurno opet izlaziti sa nekim, ali bez bračnih obaveza. Divno je što mogu sama da odlučim da li ću da putujem, spavam ili čitam do četiri ujutru. To je nešto što nema cenu. Toliko volim tu slobodu da je ne bih ni za šta dala.

* Koliko je trajala vaša veza?

- Oko godinu dana. Nismo bili zajedno ni iz kakvog interesa, bilo je emocija. Pre toga dugo smo bili prijatelji, a sad je kao u onoj pesmi Miroslava Ilića: “Bili smo drugovi, pa ljubav probali, a sad ni jedno ni drugo”.

* Kako su vaša deca reagovala?

- Kažu mi da se ne sekiram. Oni više nisu deca već zreli ljudi. Odavno možemo o svemu da pričamo, iako ću ja uvek prvo biti njihova majka. Sve ove decenije bila sam rastrzana između posla i njih, čak i sad imam grižu savesti da nisam bila sa njima koliko je trebalo. Međutim, kad poredim nas sa mamama iz Australije, Amerike i Nemačke, gde sam boravila, mi smo još i dobre. Uostalom, kako kažu, nije važno koliko si sa detetom, već kako.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading