Slavne ličnosti koje su se suočile sa najbolnijim gubitkom 

Autor: Maja Gašić

03.11.2016 15:43

Foto:

Foto:Niko nije zaštićen od gubitka voljene osobe, pa tako ni poznate ličnosti. I tu bogatstvo i slava ne pomažu. Bol svi isto osećamo.

Brojne poznate ličnosti su preživele najveću tragediju od svih - gubitak deteta, a ova strašna iskustva su zauvek oblikovala njihove živote.

Džon Travolta

Popularni glumački par Džon Travolta i Keli Preston su 2009. godine izgubili najstarijeg sina Džeta. Njihov šesnaestogodišnji sin je bio autističan, patio je od teških napada koji su imali fatalne posledice. Dve godine glumac nije bio u stanju da radi, sve vreme je provodio u crkvi. Tek kad ga je Kventin Tarantino angažovao za ulogu u filmu "Petparačke priče", uspeo je da se trgne. U kasnijim intervjuima je priznao da su mu sajentologija i Tarantino pomogli da se izbori sa strašnim bolom i depresijom koju je osećao zbog gubitka sina.

Princ

Nedavno preminuli umetnik Princ i njegova bivša supruga Majte Garsija davne 1996. su izgubili bebu. Svega nedelju dana nakon što se Majte porodila, sinčić koga je par nazvao Boj Gregori je preminuo od retke bolesti po nazivu Fajferov sindrom. Ovaj tragični gubitak je učinio da se nekad najzaljubljeniji par (Princ je Majte posvetio pesmu "The Most Beautiful Girl") ubrzo i rastane.

Kijanu Rivs

Holivudski lepotan je često pričao o tragediji koja mu je promenila život iz korena. Naime, godine 1999. devojka sa kojom je tada Kijanu Rivs bio u vezi - Dženifer Sajm je zatrudnela. Ali, sreća nije bila na njihovoj strani. Sajmova je rodila mrtvu devojčicu a par, skrhan bolom, odlučio je da je nazove Ava. Međutim, zla sudbina koja prati ovog glumca se tu ne završava. Svega 18 meseci kasnije, Dženifer je poginula u automobilskoj nesreći.

Erik Klepton

Život legendarnog muzičara Erika Kleptona obeležila je stalna borba sa osećajem griže savesti zbog preranog gubitka četvorogodišnjeg sina Konora koji je stradao 20. marta 1991. Naime, dečak je ispao kroz prozor stana na 53. spratu jednog njujorškog oblakodera, u kojem je stanovao sa majkom, glumicom Lori del Santo. Sam Klepton je u to vreme boravio u hotelu i taman se spremao da krene kod sina kada mu je Lori javila tragičnu vest. Kleptonova pesma "Tears in Heaven" (Suze u raju)  posvećena je njegovom dečaku.

O Džej Simpson

Mnogo godina pre nego što će biti optužen za ubistvo supruge i njenog prijatelja, čak i pre nego što je postao glumac, O Džej Simpon je na vrhuncu svoje fudbalske karijere doživeo strašnu sudbinu. Godine 1979. se njegova  ćerka Aren udavila u porodičnom bazenu, svega mesec dana pre nego što će napuniti dve godine. Bol zbog izbugljenog deteta je bio preveliki za O Džeja i njegovu tadašnju suprugu Margeritu, te se par iste godine razveo.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading