Zašto princ Vilijam ne nosi burmu?

Autor:

03.11.2016 16:26

Foto:

Foto:



Prinčevski par - Vilijam i Kejt Midlton su neprestano pod budnim okom javnosti. Svako njihovo pojavljivanje je povod za nove komentare i analize ponašanja, garderobe, frizure i slično.

Ipak, jedno pitanje već pet godina, odnosno otkako su se vojvotkinja od Kembridža i princ venčali, intrigira svetsku javnost: zašto Vilijam ne nosi burmu?

Raskošni verenički prsten koji je Kejt dobila od Viijama pripadao je njegovoj majci, princezi Dajani. O ovom prstenu sa dvanaestokaratnim ovalnim plavim cejlonskim safirom se dosta pisalo, čak se poredila i njegova vrednost u odnosu na onaj koji je njena sestra Pipa dobila od svog verenika Džejmsa Metjuza.

A kada se Kajt venčala za Vilijama, nije se odrekla vereničkog prstena, već mu je samo pridodala burmu. A šta je sa prinčevom burmom? Gde je ona?

Istina je da par tokom ceremonije venčanja uopšte nije razmenio burme. A razlog? Burma i nakit uopšte jednostavno nije po ukusu petog naslednika na britanski tron.

Budući da ovakva odluka ne poštuje britansku tradiciju, iz kraljevske palate je izdato zvanično objašnjenje za ovakvo odstupanje od protokola.

- To je stvar ličnog ukusa. Par (Kejt i Vilijam) je razgovarao o tome, ali princ jednostavno nije osoba koja bi nosila nakit, pa je tako donešena zajednička odluka - navodi se u obrazloženju.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading