Ana Štajdohar o poteškoćama na porođaju i zašto je sinu dala ime Lav

Autor:

05.11.2016 12:35

Foto:

Foto:Pevačica i muzičar su posle kćerke Nije dobili sina koji je na rođenju pokazao da je pravi heroj jer se izborio s pupčanom vrpcom koja mu je bila obmotana oko vrata i pretila da ga ugrozi

Ana Štajdohar (36) i njen suprug, saksofonista Nikola Demonja (33), dobili su 20. oktobra sina, kom su dali ime Lav. Par već ima dvogodišnju kćerku Niju. Pevačica je zbog lošeg isksutva s prvog porođaja, kad je celu noć provela na stolu i rodila bebicu mesec i po pre termina, sa zebnjom iščekivala trenutak kad će ponovo postati mama.

- Moj porođaj jeste bio teži, malenom je pupčana vrpca bila dva puta obmotana oko vrata i baš se namučio pri dolasku na svet. On je moj mali, hrabri borac i zato je dobio ime Lav.

Dolaskom malog borca za Anu se, kako kaže, završilo jedno poglavlje života i počelo potpuno novo.

- Sada nas je četvoro. Iako postporođajni period nije lak, ja sam srećna žena. Život je mnogo lep.

Malena Nia, koja je do Lavovog rođenja bila centar sveta svojim roditeljima, to će biti i dalje, u to nema sumnje. Mamina mezimica ne pokazuje znakove ljubomore. Naprotiv.

- Donosi mu do kreveca svoje igračke i meni pomaže oko svega. Iako ona to još ne zna, dobila je budućeg zaštitnika, svog najboljeg drugara.

(I)RACIONALAN STRAH

Pošto su dani nemira i strahovanja iza nje, sada može otvoreno da priča šta ju je najviše mučilo tokom proteklih devet meseci.

- Osećala sam veliki strah od porođaja. To je bila posledica mog prvog, vrlo lošeg iskustva. Žao mi je što sam bila pod takvim pritiskom, umesto da sam se opustila i trudničke dane provela na najlepši mogući način. Ovaj put sam imala ogromnu sreću da upoznam najboljeg doktora na svetu Nenada Kušljevića. Zahvaljujući njemu i njegovom ljubaznom timu uspela sam da kroz nešto što me je veoma plašilo prođem toliko lagano da mi je drugi porođaj ostao u lepom sećanju - kaže pevačica i dodaje da oseća veliku potrebu da pohvali osoblje Porodilišta Zvezdara. - Želim da se zahvalim tim divnim ljudima jer tretiraju porodilje s poštovanjem, kao osobe, a ne kao predmete. Maksimalno su ljubazni, a rade u jezivim uslovima. Gradsko porodilište je u žalosnom stanju.

Ana je oduvek bila hrabra mlada žena, a otkad je dvostruka mama, ima potrebu da svima skrene pažnju na katastrofalno stanje u porodilištu u kojem je oba deteta donela na svet. Zato poslednjih dana na društvenim mrežama objavljuje fotografije koje govore više od hiljadu reči.

I njen suprug je poznat kao čovek koji se ne ustručava da kritikuje loše pojave u okruženju. Ipak, trenutno je toliko pod utiskom dolaska novog člana porodice da bi samo o tome pričao.

- Toliko volim našu kćerkicu, milu i slatku, da me steže u grudima, a supruga mi rodila i sina. Pa ovo je stvarno da čovek eksplodira od ljubavi - napisao je on na svom nalogu na tviteru.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading