Bojana Stamenov: Želim da postanem majka, zato moram da smršam

Autor: Maja Gašić

07.11.2016 11:46

Foto:

Foto:Pevačica moćnog glasa uspela je da smrša uz pomoć nutricioniste, a zadovoljna ostvarenim rezultatima, gladna i srećna, namerava da nastavi s novim režimom ishrane znajući da samo tako može ostvariti najveći cilj - da postane majka

Za sedam meseci Bojana Stamenov (30) smršala je 28 kilograma. Pevačica dugo ima problem s viškom kilograma i do sada joj to nije smetalo. Ali stvari su se izmenile kad joj se javila želja da rodi dete. Zato je u aprilu krenula u obračun sa gojaznošću.

- Otkad je moja starija sestra rodila sina i podarila mi sestrića, uživam u najdivnijem statusu tetke. Todor ima tri godine a njegova mama me proziva da je krajnje vreme da joj uzvratim i postanem majka. To je, zapravo, i moja najveća želja, zbog nje sam se i upustila u ovu misiju mršavljenja - kaže Bojana, koja je na početku realizacije svog dugoročnog plana potražila stručnu pomoć. - Prva tri meseca sam imala utisak da se žrtvujem. Bila sam na režimu hiljadu kalorija dnevno, podeljeno u pet obroka. Lekaru i nutricionisti od kojih sam zatražila stručne savete rekla sam da ću se pridržavati svih pravila, ali da moramo da se viđamo barem jednom nedeljno.

Svesna je da je samo načela vrh ledenog brega.

- Planiram da za godinu i po stignem do dvocifrenog broja kilograma. Pa i ako potraje duže, nije strašno. Kilogrami se nisu stvorili preko noći, pa preko noći neće ni otići.

Prelazak sa pogače, proje, pite od domaćih kora koje njena baka začas razvuče, vrućeg pečenja, hleba i kajmaka na bareno povrće nije joj teško pao.

- Kod mene je ovo bio psihološki momenat: sad ili nikad. Lako sam izbacila hleb i šećer. Inače nisam jela mnogo slatkiša, više sam, kao i svi u mojoj kući, testoman, obožavam rezance, flekice, špagete. Samo što niko drugi nije buca kao ja.

Sve je bilo u redu dok nije, kako u šali kaže, umesto u visinu počela da raste u širinu.

- Bila sam bucmasto i srećno dete. Išla sam u muzičku školu gde su svi bili pomalo ekscentrični. Jedan je bio darker, drugi metalac, imali smo i gospođicu pijanistkinju sa mašnom u kosi, ali uvek smo bili zajedno. Mene nikad nisu videli kao bucu. Koliko je to bilo super, sa druge strane je i predstavljalo svojevrsno prokletstvo, jer kad izađete iz okvira te ekipe i uđete u neku novu sredinu, suočite se sa čudnim pogledima, komentarima i etiketama.

MIRAN SAN NA DIJETI

Na odluku da se obračuna sa kilogramima nije uticao estetski momenat.

- Kao klinka nosila sam zvoncare i pončo, bila sam u hipi fazonu. Kasnije, pogotovo otkad pevam i nastupam na javnim mestima, počela sam da oblačim haljine, koje sama kreiram a šiju mi ih mama, baka i tetka. Zbog njih se najčešče svađam sa njima. Naročito sa mamom, jer me ona kritikuje što tražim da sve bude široko. Onda ona napravi nešto što malo naglašava struk, a ja tražim da prekroji dok ne bude po mome. Šta ću, ne volim da me nešto steže, i da sam mršava kao grana, nosila bih široke haljine.

Tokom proteklih sedam meseci shvatila je koliko je važna moć volje. Odolela je gozbi na svadbama, spremila je dobar izgovor za predstojeću seriju slava. Manje smetnje u misiji mršavljenja imala je tokom priprema predstave “Tajna crne ruke”, u kojoj je fenomenalno odigrala Dragu Mašin.

- Dešavalo se da neplanirano celog dana imamo probe, a kombinacije voda-kafa-voda nisu mogle da mi zavaraju glad, pa sam uzela parče pice. Jedva sam pola pojela, potpuno sam se odvikla od takve hrane. Još nekoliko puta sam malo varala, ali tek onda sam se loše osećala, jer nema ništa gore nego lagati sebe.

Lijepe žene prolaze kroz grad!!!#tajnacrneruke #premijera #savacentar @bekvalceva

A photo posted by Bojana Stamenov official (@stamenov_bojana_official) on Oct 9, 2016 at 1:27pm PDT

Sada zna da je najvažnije biti dosledan.

- Sve je stvar navike, samo nama bucama to obično predstave kao neki bauk. A to je pogrešno. Dijalog ne bi trebalo da počne sa onim da nešto ne smemo, već da je važno da određeno vreme, dok ne ubrzamo metabolizam, povedemo računa o tome šta jedemo. I nije sramota zatražiti pomoć od stručnog lica.

Bojana posle svakog obroka i šeta.

- Obavezno, i to najmanje tri kilometra. Radim i lagane vežbe istezanja. Zahvaljujući svim tim promenama sada sam odmornija, lakše hodam, penjem se uz stepenice, brže razmišljam i lepše spavam. Jedino nisam primetila veliku promenu u vizuelnom smislu. Mada, kad sam nedavno probala haljinu koju sam nosila na takmičenju za Pesmu Evrovizije, ispostavilo se da ima mesta za još jednu celu pesnicu.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading