Nataša Bekvalac: Nikome ništa ne zameram

Autor:

14.11.2016 12:31

Foto:

Foto:



Privlačnoj pevačici, bez obzira na to što je bila izložena oštrim, često i neumesnim komentarima zbog prihvatanja uloge Drage Mašin, ne smetaju javne kritike, kaže da će život pokazati da li je sadašnji suprug Ljubomir Jovanović čovek njenog života, a sa bivšim, Danilom Ikodinovićem, izgradila je prijateljski odnos

Iza Nataše Bekvalac (36) su veoma uzbudljiva dva meseca. Prošla je kroz stresan proces rada na predstavi “Tajna crne ruke” tokom kojeg, bez obzira na napore i pritiske kojima je bila izložena, nijednog trenutka nije posumnjala u sebe. Uprkos galami koja se tim povodom digla i osporavanjima u javnosti, uspešno je odigrala ulogu Drage Mašin u mjuziklu reditelja Ljubiše Ristića i svima pokazala da njen scenski talenat nije ograničen dimenzijama koncertne bine. U prvom intervjuu posle premijere, osim o radu na predstavi, pevačica govori o braku s Ljubomirom Jovanovićem i odnosu sa bivšim suprugom Danilom Ikodinovićem.

Prošao je skoro pun mesec od premijere “Tajne crne ruke”. Kako danas gledate na svoje prvo pozorišno iskustvo?

- Poziv jednog od najboljih pozorišnih reditelja za mene je predstavljao veliku čast, ali to je sa sobom nosilo veliku odgovornost i strah. Prepustila sam se procesu stvaranja predstave i nekoliko dana pre premijere počela da uživam u igranju. Za mene je lik Drage Mašin bio veoma inspirativan, a iako predstava može da se nazove epskom, doživela sam je veoma emotivno. Potpuno novo iskustvo za mene je predstavljalo i to što sam bila delić velikog sistema u kojem je svako podjednako važan, što je bila velika vežba za moj ego, mog najvećeg neprijatelja. Lepo smo se igrali.

Ovaj osecaj niiiikada necu zaboraviti!?????????Cudo je ovaj teatar ...Hvala vam!?

A photo posted by Nataša Bekvalac (@bekvalceva) on Oct 9, 2016 at 3:13pm PDT

Reditelj Ljubiša Ristić verovao je u vas i vi ste u potpunosti opravdali njegova očekivanja. Da li vam je tokom priprema predstave neki profesionalni glumac pomagao u građenju lika Drage Mašin?

- Slušala sam isključivo instrukcije reditelja. Na moja pitanja i neodumice često nije želeo da mi daje odgovore. Sećam se jedino njegove rečenice: “Samo izgovaraj tekst, ne glumi, sve će leći i doći na svoje”. Tako sam i činila, i tako je stvarno i bilo.

Kao devojčica mnogo vremena ste provodili u Srpskom narodnom pozorištu, čak ste planirali da upišete glumu na Fakultetu dramskih umetnosti. Koliko vam je gluma danas privlačna?

- U meri dok ne krene da me obuzima. Tanka je to linija, a ja ne volim ropstvo. Pozorište je magija i uzme te pod svoje. Mogu da se poigram s vremena na vreme, ali muzika je moja najveća ljubav i posao kojim ću se baviti dok god publika bude to želela.

Jeste li u nekom trenutku zažalili što ste prihvatili ulogu Drage Mašin?

- Ni u jednom.

Mnogi profesionalni glumci su osporavali vaš izbor za predstavu. Neki od njih nisu vodili računa o pristojnosti u svojim komentarima. Zamerate li im na takvim reakcijama?

- Nikome ništa ne zameram.

Da li je, i ako jeste, koliko je trpela vaša muzička karijera zbog izleta u glumu?

- Moja muzička karijera apsolutno nije trpela, sem što sam pomerila dva termina nastupa koji su bili zakazani dva dana pre premijere. Ta dva dana su mi bila potrebna da bih se koncetrisala i potpuno posvetila generalnim probama. Pripreme su trajale samo mesec dana i jedino što mi je u tom periodu bilo uskraćeno jeste ono što najviše volim, a to je vreme provedeno s mojom porodicom.

Maštate li o filmskoj ponudi, o glavnoj ulozi?

- Pozorište mi je mnogo privlačnije od filmova i TV serija. Neopisiv je osećaj igrati na “daskama koje život znače”.

Više od 16 godina ste na muzičkoj sceni i samim tim izloženi sudu javnosti. Jeste li se umorili od takvog načina života?

- Nisam umorna, moj posao nosi više lepih nego ružnih stvari. U lepim nisam prestala da uživam, a ružne sam naučila da filtriram.

Razmišljate li nekad o povlačenju sa muzičke scene?

- Bože, pa tek sam počela!

Da li biste mogli da živite život obične žene?

- Ja živim život obične žene.

Kod nas danas ovako?

A photo posted by Nataša Bekvalac (@bekvalceva) on Apr 12, 2016 at 4:22am PDT

Dugo ste u vezi s Ljubomirom Jovanovićem, a od 2015. i u braku. Kako biste opisali vaš odnos?

- Verujem da ste primetili da o svom privatnom životu govorim veoma malo, onoliko koliko smatram da je ukusno i s merom. U tom maniru bih i nastavila jer smatram da je tako najbolje i da kao javna ličnost nisam dužna da o svom privatnom životu govorim u meri koja mi ne prija. Živim u srećnoj porodici.

Da li je on čovek vašeg života?

- To će moj život pokazati.

Stabilan emotivni i partnerski odnos s Ljubomirom poklapa se vremenski sa periodom vašeg sazrevanja. Mislite li da je ono odigralo možda i presudnu ulogu da izgradite stabilnu vezu bez trzavica?

- Nema pravila, neko ljubav bez trzavica doživi u ranim dvadesetim, neko kasnije, a neko nikada. Kada bismo pravila znali, kada bi ona postojala, svi bismo živeli srećno do kraja života.

Imate odlične odnose sa bivšim suprugom Danilom. Kako je netrpeljivost prerasla u prijateljstvo?

- Radim sve ono što mislim da je važno za moje dete i u njenom interesu. Mojoj kćerki je najbitnije da oseti ljubav oba roditelja, i nikad joj zbog nekih svojih rana ne bih uskraćivala vreme s njenim tatom i njegovu ljubav koja joj je neophodna. Ponašam se u skladu s tim jer mi je najvažnija sreća mog deteta, a kada je ona srećna - srećna sam i ja. Ja sam dobra bivša žena.

Družite li se porodično s njim i njegovom partnerkom Majom Ognjenović?

- Ne družimo se.

Primećujete li da kćerka Hana sve više karakterom i izgledom liči na vas?

- Primećujem da je prelepa, pametna i srećna devojčica.

Don't grow up,it's a trap!???

A photo posted by Nataša Bekvalac (@bekvalceva) on Aug 18, 2016 at 4:29am PDT

 

Da li je ona vaša slaba tačka?

- Ona je poenta i suština mog života, moja najveća ljubav. Ona je moja najjača tačka.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading