Tuga Milene Dravić: Samo Gage nema da radost podelimo

Autor:

16.11.2016 19:29

Foto:

Foto:



Vest da je legendarna glumica Milena Dravić ovogodišnji laureat  nagrade za životno delo “Dobričin prsten” obradovala je sve one koji poštuju njen lik i delo i nema dileme da je ovo najviše glumačko priznanje u Srbiji otišlo u prave ruke.

Milena je ovu počast primila vrlo emotivno i zahvalila se onima koji su joj priznanje dodelili. Ipak, sreća zbog nagrade joj nije potpuna jer njen životni i glumački partner nije tu da sa njim podeli radost.

- Od sveg srca se zahvaljujem svima koji su mi iskreno dodelili ovu veliku, blistavu nagradu. Samo njega nema da radost podeli - rekla je nagrađena glumica za "Blic"

-U konkurenciji za Nagradu bilo je 11 istaknutih glumica i glumaca: osim dobitnice Milene Dravić, nominovani su i Livia Banka, Vlastimir Velisavljević, Radmila Živković, Mirjana Karanović, Marko Nikolić, Gorica Popović, Miodrag Radovanović Mrgud, Tihomir Stanić, Saša Torlaković i Dara Džokić. Sedmočlani Žiri odluku je doneo , 15. novembra 2016. godine, tajnim glasanjem i to većinom glasova, a radio je u sastavu: glumci Jasna Đuričić, prethodni dobitnik, Anita Mančić, Predrag Ejdus, predsednik žirija Vojislav Brajović dramski pisac Milena Marković i reditelji Nebojša Bradić i Egon Savin. Podršku dodeli Nagrade dali su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda. O terminu i mestu održavanja svečanosti uručenja zlatne kopije prstena velikog Dobrice Milutinovića dobitnici Mileni Dravić blagovremeno ćemo Vas obavestiti , piše se u saopštenju UDUS-a.

Komentari. (0)

Loading