Zašto fatalnim lepoticama ne opraštamo to što stare

Autor:

02.12.2016 19:17

Foto:

Foto:



To što je ekskluzivni "Pirelli" kalendar poznat po glamuroznim fotografijama nagih žena objavio neobrađene fotografije poznatih glumica naišlo je na opšte odobravanje javnosti. Većina se složila, da ovako izgleda kada pravi fotograf progovori i da je vreme da kažemo veliko NE fotošop opsesiji.

Samo jedan kasnije u magazinu "Vanity fair" objavljena je fotografije Sare Džesike Parker koja nije obrađena tako da glumica na njoj izgleda mlađe i svet je ponovo pokazao pravo lice. Negativni komentari su se samo nizali, a pojedinici su bili iznenađeni kako je glumica mogla da dozvoli da ovakva fotografija ugleda svetlost dana.

A photo posted by Vanity Fair (@vanityfair) on Nov 30, 2016 at 9:55am PST

Neki su se dosetili kako je Sara Džesika Parker  nedavno otkrila kako ne posvećuje preteranu pažnju negovanju kože lica i tela i da tek povremeno priušti sebi kozmetički tretman čišćenja ili masaže lica i poručili joj da je vreme da se ozbiljno pozabavi svojim izgledom, jer oni to ne mogu da prihvate da ona tako izgleda.

Bjuti trikovi Sare Džesike Parker koji će vas iznenaditi

A photo posted by ? Tatiana ? (@tatiana.fbn) on Nov 30, 2016 at 11:24am PST

Sara Džesika Parker je televizijska ikona našeg vremena, kraljica stila koja je uvek besprekorno našminkana; glumica na koju se ugledaju žene širom sveta; majka troje dece, koja je pokrenula svoju modnu linju... Međutim, na sav njen uspeh i ostvarenost, svet joj je kratko i surovo dgovorio: "Stara si".

Jednostavno ne možemo da prihvatimo da slatka Keri Bredšo ima 51. godinu! Međutim, nije ona jedina koja se našla na meti kritika i osuda samo zato što je podložna, tom omraženom prirodnom procesu kao što je starenje.

A photo posted by Flender?respect (@_flender_) on Dec 2, 2016 at 8:33am PST

Kada je prošle godine objavljeno da je Madona zabranjena na radiju BBC1 jer je nevažna i stara javnost je odahnula. Muzika kraljice popa prebačena je na radio 2, koji je rezervisan za izvođače sa nešto starijom publikom, a najglasniji su bili oni koji su govorili -Njeno vreme je prošlo! Lice joj je mlado jer je operisano, ali da li ste joj videli ruke? Mora da shvati da ima 58 godina!

A photo posted by George Stamenov (@jstamenov) on Dec 2, 2016 at 4:54am PST

Kejt Mos se tokom svoje uspešne manekenske karijere opijala, koristila narkotike, bila u centru raznoraznih skandala, ali najstrašnije od svega što je uradila je to što je zakoračila u petu deceniju života.

A video posted by @dopemgz on Dec 1, 2016 at 11:55am PST

Tada smo odjednom ugledali  njeno pravo lice, koje više nije lice devojčice. Zaboravili smo da je godinama bila jedna od najplaćenijih manekenki u Velikoj Britaniji, da je njeno lice krasilo reklamne kampanje najprestižnijih modnih brendova na svetu i da je zauvek pomerila standarde lepote, jer, zaboga, ona ne izgleda isto kao, pre tri decenije, na početku karijere

Ništa bolje pred sudom javnosti nije prošla ni, nekad fatalna zavodnica, Anđelina Džoli koja istina ima tek 41. godinu, ali svet ne može da joj oprosti to što ne izgleda kao pre deset godina.

-Jednostavno nije to to! Više nije fatalna, nije seksi, nije čak ni lepa više. Nije mlada - samo su neki od poražavajućih komentara koji su preplavili porale i društvene mreže.

 

Na kraju, ne može da shvatimo zašto nam smetaju njihove godine, ili nam je trn u oku, to što ih se ne stide. Možda samo u podsvesti znamo da je i nas ozbiljno načeo zub vremena kad ni Holivudske dive nisu pošteđene.

 

Komentari. (0)

Loading