Događa se svima: Holivudske žrtve silovanja

Autor:

07.12.2016 11:48

Foto:

Foto:



Priznanje Tima Rota da je njega i njegovog oca, seksualno zlostavljao deda samo je još jedan strašan primer koliko je ovakva vrsta nasilja pristuna.

Iako se misli da se to događa nekom drugom, činjenica je da se može dogoditi svakome, pa čak i zvezdama šou biznisa za koje se po pravilu veruje da im je život savršen od malena.

Da nije tako, potvrđuju brojni primeri slavnih koji su bili seksualno zlostavljani, a mi vam donosimo neke od njih.

opra-vinfri

Opra Vinfri

Ikona tok šou emisija je kao devojčica doživela ogromnu traumu pošto je silovana kada je imala samo devet godina. To je učinio njen 19-godišnji rođak koji je čuvao

Nažalost to nije bio jedini put, pošto su je tokom pkalenog života u Milkoviju seksualno zlostavljali još porodični prijatelj, majčin dečko ali i ujak.


Lejdi Gaga

Popularna i kontroverzna pevačica priznala je pre dve godine da je silovao stariji prducent kada je imala svega 19 godina. Njena pesma "Swine" (Svinja) upravo govori o tome, a posle priznanja Lejdi Gaga je postala žestoki pobornik pdozanja svesti o ovoj teškoj temi.


Ešli Džad

Kad je slavnoj glumici bilo 11 godina, silovao je rođak čije ime nije želela da otkrije, što je nažalost bio tek početak njene traumatične borbe sa brojnim nasilnicima i depresijom

- Leto 1984. kada sam imala 16 godina bilo je bolno. Jedna odrasla osoba me dvaput silovala, dok me druga odrasla osoba neprestano zlostavljala, a jedan muškarac je pritom sve to posmatrao (sada znam da je to bilo zato jer mu je bio potreban svedok, neko ko će pobiti moj iskaz u slučaju da odlučim da sve prijavim). U januaru ove godine čitala sam o tri različita slučaja silovanja, pa sam se setila još jedne traume iz perioda kad sam imala 15 godina. Jedan drugi muškarac pokušao je da me oralno siluje - napisala je Ešli u svoj knjzi "All That Is Bitter and Sweet".


Kvin Latifa

Pevačica Kvin Latifa bila je zlostavljana od bebisitera ne navodeći da li se radi o muškarcu ili ženi. Ona je ovo priznala u svojim dvadesetim godinama. Posle toga krenula je na terapiju, kako bi prevazišča traumu koju je nosila.

Bili Holidej

Legendarna bluz i džez pevačica bila je silovana akao devočica!. To se desilo 1926 godine a silovao je komišija dok je imala samo 12 godina.

Vanesa Vilijams

Glumica je tokom gostovanja kod pomenute Opre Vinfri priznala da je kao 10 godišnju devojčicu zlostavljala 18 godišnja devojka.


Tajler PeriTyler Perry

Glumac i režiser Tajler Peri rekoa je da je kao dete silovan od majke školskog druga, koja nije htela da ga pusti iz njene kuće bez seksa.

Kris Braun

Slično iskustvo imao je i Kris Braun sa ženskom bebisiterkom ali kako kaže on se ne oseća silovano.


Rouz Mekgovan

Rouz Mekgovan je rekla kako je silovana od strane top holivudskog producenta koji joj je zapretio da ćuti inače će biti još posledica. I zaista, ona će ćutala sve do nedavno kada se javno priznala da je silovana.

- Vreme je za iskrenost. Činjenica je da žene ne prijavljuju silovanje. Kad sam otkrila što mi se dogodilo, ponižavali su mene, a ne silovatelja. Advokatica mi je rekla da sam snimala seksi scene i da zbog toga nikad ne mogu da pobedim na sudu - rekla je Rouz u oktobru ove godine.

I zaista svega par dana po ovom priznanju pojavio se njen snimak seksa:

- Moj bivši je prodao naš film mom silovatelju da ga distribuira, to je bila javna tajna. Mene su posramili, a silovatelju se ulizuju - poručila je Rouz.


Madona

Pop kraljic aje gostujući u emisji kod Haurda Sterna otkrila i mračnu stranu svoje mladosti, a to je da je bila silovana kada je imala 19 godina.

- Prva godina koju sam provela u Njujorku je bila potpuno ludilo zbog moje glupe druželjubivosti i želje da pričam sa svakim. U jednom momentu mi je bio potreban novac kako bih telefonirala iz javne govornice, pa sam upitala jednog lika da mi pozajmi dolar. On se činio kao veoma prijatan dečko i ponudio se da me otrpati do govornice. A ja sam naivno verovala svakome. A onda je on sasvim nonšalantno rekao da živi preko puta i da mogu da telefoniram iz njegovog stana.

Tada je 19-godišnja Madona napravila grešku koja će je skupo stajati jer ju je taj mladić silovao.

- Nisam ga čak ni prijavila. Šteta je bila nepopravljiva, a ja sam se već osećala dovoljno poniženom - izjavila je Madona.

Ozi Ozborn

Pre nego što je postao rok zvezda pevač Ozi Ozborn je proživeo pakao, pošto su ga kao dečaka svakodnevno zlostavljala dva školska druga. Ozi je dugo bio potišten i depresiva i tek kada je krenuo na terapiju uspeo je da se izbori sa ovom traumom.

Karlos Santana

Jedan od najevćih rokenrol gitarista Karlos Santana iznenadio je sve priznanjem na dodeli gremi nagrada, kada je priznao ono šta mu se dešavalo kao detetu. Naime, njega je u periodu od 10 do 12 godine konstantno zlostavljao porodični prijatelj.

Nažalost, ova lista se ne završava sa navedenim imenima.

Komentari. (0)

Loading