Ana Ivanović: Majčinstvo je predivna stvar, ali za to treba biti spreman

Autor:

20.12.2016 16:54

Foto:

Foto:



Srpska teniserka Ana Ivanović pre nekoliko dana stigla je u rodni Beograd iz Engleske, a tokom gostovanja u emisiji "150 minuta" na Prvoj televiziji istakla je da nagađanja o tome da je u drugom stanju nisu tačna.

- Svaki put kad vidim te naslove, pomislim: "Zar sam se stvarno toliko ugojila?" - rekla je Ana kroz smeh i dodala - Mislim da je majčinstvo predivna stvar, ali da za to treba biti spreman. Deca zahtevaju pažnju. Jednog dana ću i ja biti spremna za to.

Ana je priznala da sa suprugom Bastijanom ne razgovara često o proširenju porodice, ali da je razmišljala o tome kako želi da vaspitava svoju decu.

- Ja sam odrastala mirno, okružena nekim vrednostima koje su sve ređe i ređe. Zaboravili smo da razgovaramo jedni s drugima i danas se sve svodi na društvene mreže. Roditelji nemaju vremena da pričaju s decom, da slušaju njihove probleme. Teško je uspostaviti drugačije vrednosti, treba volje i želje, ali ne samo jedne osobe, već i muž i žena moraju da podele poslove.

Govoreći o suprugu Bastijanu i njegovom trenutnom problematičnom statusu u Mančester Junajtedu, kaže:

- Ne razumem se mnogo u fudbal, ali naučila sam šta je ofsajd (smeh). Pokušavam da ga podržim, on je sjajan igrač, podržavam njegove izbore. Svako kroz karijeru prolazi kroz dobre i loše situacije, a ja sam sigurna da će se on vratiti na teren u punom sjaju.

Uživanje u srpskim specijalitetima

Ana je u Srbiju došla povodom krsne slave Svetog Nikole, koji je provela u krugu porodice, a iskoristila je priliku da uživa u svoj hrani koja joj u Engleskoj nije dostupna.

- Juče sam se najela sarme i proje, baka je pravila. Mama se trud da kuva zdravije - kaže Ana, i otkrila kako provodi vreme sa najbližima kada dođe u rodni kraj.

Getting into my Xmas spirit. #festive #selfie

A photo posted by Ana Ivanovic (@anaivanovic) on Nov 30, 2016 at 10:26am PST


- Brat je zadužen za druženja i izlaske, a kod mame i tate idem da se mazim i da jedem domaću hranu. Nedostaje mi neka hrana poput jogurta i slatkiša kojih tamo nema.

Ana je sa suzama u očima pričala o svojim najbližima i odricanjima kroz koje su oni prošli kako bi ona ostvarila svoje snove i postala uspešna teniserka.

- Moja mama je prestala da radi da bi me pratila na turnirima. Moj brat je tada bio mali, i ostajao je kod kuće sam. Teško mi je da pričam o tome jer postajem emotivna. Nismo znali u šta smo se upustili, ali na moju sreću našli smo put. Trudim se da im svakog dana vraćam za tu žrtvu.

Iako je oduvek dobijala ljubav i pažnju porodice, ona ne krije da je često bila usamljena.

- Tenis je individualan sport. Ljudi ne shvataju da, bez obzira na sve, bez obzira na to da li tog dana pobediš ili izgubiš, na kraju dana vratiš se u praznu hotelsku sobu sam.

 

U takvom svetu, teško je prepoznati prave prijatelje.
- Morala sam da naučim da prepoznajem prava i lažna prijateljstva. Ali, shvatila sam da je svaka osoba stigla u tvoj život da te nauči nečemu, bez obzira na svoje namere. Svako pokaže svoje pravo lice, kad tad. Ipak, bila sam povređena u takvim situacijama. Emotivna sam, ali sam naučila da takve stvari ne primam k srcu jer znam da ne mogu da utičem na njihov izbor, već treba da sledim svoj put. To se trudim da promovišem kroz humanitarni rad sa decom.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading