Bobi Kristina Braun: Nesrećni kraj

Autor:

11.08.2015 11:40

Foto:

Foto:



Kćerka legendarne pop pevačice Vitni Hjuston, koja je šest meseci bila u komi, nije istrajala u borbi za život, a njena smrt je i dalje predmet policijske istrage jer se tretira kao ubistvo

Devojka je bila nesrećna (foto: WireImage)

Bobi Kristina Braun, jedina kćerka pokojne dive Vitni Hjuston, umrla je u 22. godini, šest meseci nakon nesreće koja se dogodila u njenom domu u Atlanti, kada je doživela trajno oštećenje mozga i pala u komu.
- Bobi Kristina Braun preminula je 26. jula 2015. godine, okružena porodicom. Konačno je u božjim rukama. Želimo da zahvalimo svima na bezgraničnoj ljubavi i podršci koju su nam pružali prethodnih meseci - navedeno je u saopštenju porodice Hjuston, koje je objavio američki magazin “Us Weekly”.
U sličnom stanju kao i njenu majku tri godine ranije - bez svesti u kadi, nesrećnu devojku pronašao je njen dugogodišnji partner Nik Gordon, kog policija optužuje za pokušaj ubistva. Njena smrt i dalje je obavijena velom tajne, zbog čega je sudija naložio obdukciju, posle koje bi konačno trebalo da se dobije odgovor na pitanje šta se 31. januara dogodilo sa Bobi Kristinom Braun?

Nikada nije volela pažnju medija (foto: Profimedia)

Od sredine februara Bobi je bila u medicinski indukovanoj komi, i od tada se borila za život. Iako su američki mediji s vremena na vreme izveštavali da joj je bolje, da pomera ruke i otvara oči, nijedna od tih informacija nije bila potvrđena. Njeno stanje ostalo je isto sve do 26. jula, kada je preminula. Sve vreme uz nju su bili prijatelji i porodica, a tog poslednjeg dana bolničkom sobom odzvanjali su molitve, jecaji i muzika Vitni Hjuston.
- Celoj porodici bilo je veoma teško da se oprosti od nje, ali znali su da je to jedina prava odluka. Njeno stanje se pogoršalo, jer posle toliko meseci provedenih u komi nije ličila na sebe. Shvatili su da je vreme da je puste da bude sa svojom majkom - otkrio je izvor blizak Braunovima.
Oglasio se i njen otac Bobi Braun.
- Krisi je bila i ostala anđeo. U ovom trenutku ne osećam ništa. Moja porodica mora da pronađe način da živi uz njen duh i da joj odaje počast. Naš gubitak je nezamisliv.

Neimenovani član porodice američkim medijima je rekao da Bobi nikada nije pravila velike proslave, zbog čega će njena sahrana biti kao žurka za 16. rođendan koju nikada nije imala.

Rođena 1993. godine, Bobi Kristina je bila jedino dete Vitni Hjuston i Bobija Brauna. Par je zajedno proveo turbulentnih 14 godina, a njihov odnos bio je ispunjen intrigama i skandalima vezanim za drogu, varanje i nasilje u porodici. U intervjuu 2002. godine Hjustonova je otkrila da od droga nije koristila samo heroin, jer je on jeftin. Od supruga se razvela 2007, nakon čega joj je sud dodelio starateljstvo nad kćerkom.
Strašni gubitak za ovu nesrećnu porodicu dogodio se 11. februara 2012, kada je Vitni pronađena mrtva u kadi. Mesec dana posle majčine smrti Bobi Kristina je u televizijskom intervjuu kod Opre Vinfri opisala kako se oseća.

Ovde je provela poslednje dane (foto: Profimedia)

- Raspoloženje mi se menja iz minuta u minut. Mogu da se smejem i budem srećna, ali onda se setim šta se dogodilo. To je moja mama. Rasplačem se, a onda kao da čujem njen glas, koji me moli da nastavim dalje - ispričala je tada.
Iako nije imala raskošan glas kao njena majka, Bobi je želela da bude velika muzička zvezda. Snimila je i nekoliko pesama, koje nisu postigle komercijalni uspeh, ali su joj kritičari predviđali blistavu budućnost, pre svega zbog slavnog prezimena.
Nekoliko dana pre no što je pronađena u nesvesti navodno se posvađala sa svojim dugogodišnjim momkom Nikom, koga je Vitni nezvanično usvojila desetak godina ranije. Njihova veza, koju je Bobi Kristina često nazivala brakom, bila je trn u oku čitavoj porodici, toliki da su čak ovlastili advokata da u njihovo ime izda saopštenje kako njih dvoje nikada nisu bili u bračnoj zajednici. Zbog Gordona Bobi dugo nije razgovarala ni sa svojim ocem, koji je netrpeljivost prema njemu iskazao i tako što mu nije dozvolio da je posećuje dok je bila u bolnici.
- Nik je na razne načine pokušavao da je vidi, ali poštuje želje njene porodice i ne želi da ulazi u sukobe sa njima u javnosti - istakao je njegov advokat tada.
Sada kada Bobi više nema, porodica i prijatelji očekuju da policija i sud razjasne sve okolnosti pod kojima je stradala nesrećna kćerka Vitni Hjuston.

Tekst je originalno objavljen u štampanom izdanju magazina “Gloria” u broju 635.
Goran Anicic

Autor

Komentari. (0)

Loading