Nada Macanković: Prve fotografije sina Milutina

Autor:

13.10.2015 13:05

Foto:

Foto:



Poznata glumica uživa u novoj životnoj fazi i ništa joj ne pada teško, iako je zbog bebe malo promenila navike, a zbog suprugovog angažmana se, samo četiri meseca nakon porođaja, preselila u Francusku

Foto: Bojana Doganjić

Glumica Nada Macanković, poznata po ulozi Mace iz sitkoma “Ljubav, navika i panika” i brojnim pozorišnim rolama koje je odigrala u Zvezdara teatru, krajem maja rodila je dečaka. Zajedno sa suprugom, odbojkašem Bojanom Janićem (33), dala mu je ime Milutin. Mada ima samo četiri meseca, on je pravi mali svetski putnik. Dobar je i miran, pa su ga mama i tata, kad je imao mesec dana, odveli na more. Zbog Bojanovog novog poslovnog angažmana, cela porodica trenutno je u Francuskoj, u gradiću Poatje.
Nada je, kako nam je sama rekla mesec dana pre porođaja, u trudnoći veoma uživala i pamtiće je kao izuzetno lep životni period. Već tada je bila potpuno spremna za bebin dolazak, jer je ulaskom u tridesete shvatila da je vreme da postane mama. Kako to izgleda delimično je iskusila dok je u Zvezdara teatru igrala majku u predstavi “Svinjski otac”. Naravno da se to u stvarnom životu prilično razlikuje.
- Trudnoća sama po sebi pripremi svaku ženu za ulogu majke. Željno sam čekala svoju bebu, tako da su navikavanje i sve obaveze oko Milutina za mene velika radost, a ne napor - ispričala nam je Nada, s kojom smo razgovarali posredstvom društvenih mreža, jer ona do Nove godine neće dolaziti u Srbiju.

Foto: Bojana Doganjić

Kad iz bolnice donesu bebu kući, mnogi roditelji brinu kako će se snaći s malim stvorenjem kojem je potrebna njihova puna pažnja, ali Nada i njen suprug su bili potpuno opušteni.

- Uopšte se nisam uspaničila, bila sam opuštena i srećna, i sve je teklo kako treba. Zato nismo mnogo razmišljali kada je trebalo da odlučimo hoćemo li s bebom ići na more ili nećemo. Već posle mesec i po dana svi zajedno smo otišli na odmor.

Posvećenost bebi dvadeset i četiri sata dnevno za Nadu nije opterećenje.
- Nemam osećaj da se bilo čega odričem. Svoju bebu dojim i zbog toga sam s njom gotovo sve vreme. Međutim, svesna sam da će to trajati samo još nekoliko meseci. Što se tiče promene navika, kod mene je drugačije samo ono što ima veze sa spavanjem. Ranije sam se teže uspavljivala, a kad bi me neko probudio usred noći, bila sam prilično nervozna. Sad me Milutin budi na svaka dva i po sata, i to mi nimalo ne smeta. Posle toga opet lako zaspim i zaista ne mogu da kažem kako imam problema s umorom i neispavanošću.

Nikada neće zaboraviti trenutak kad je sina prvi put uzela u naručje.
- Kad sam uzela Milutina u ruke, osetila sam neopisivu sreću, kao i svaka majka. Ne sećam se svojih misli, ali pamtim taj poseban osećaj.

U današnje vreme roditelji se najčešće odlučuju za kratka, moderna imena, pa nas je zanimalo zašto su Nada i njen suprug za svog sina izabrali ovo tradicionalno.
- Dugo smo razmišljali, a Bojan je prvi predložio da bude Milutin, jer je to staro, lepo, pomalo zapostavljeno srpsko ime. Verujem u simboliku koju nose imena, a značenje ovoga koje nosi moj sin potiče iz prideva mio, drag. Nismo pogrešili, pošto je naš dečak upravo takav.

Nadinog supruga nova poslovna sezona odvela je u Francusku. Glumica je bez razmišljanja pošla s njim.

- Trenutno sam na porodiljskom odsustvu. Na proleće planiram da se vratim svojim predstavama. Pošto Bojan ima dosta obaveza, više se ja bavim bebom, ali i tata koristi svaki slobodan trenutak da bude sa sinom. Odluka da se preselimo u Francusku za mene je bila jedna od najlakših koje sam u životu donela, jer je to moja omiljena zemlja. S Bojanom već osam godina putujem po raznim gradovima i svaki put kada je reč o njegovom novom angažmanu držim pesnice da se Francuska pojavi kao opcija. Konačno mi se želja ostvarila, i to u najlepšem mogućem trenutku. Francuski jezik govorim dobro, tako da sam se brzo i lako prilagodila. Živimo u Poatjeu, čarobnom malom gradu velike istorijske i kulturne tradicije. Ima prelepe ulice i parkove, vazduh je čist. Veoma sam uzbuđena, po ceo dan šetam i istražujem, naravno, s Milutinom u kolicima, a ta naša mala putešestvija i njega raduju, jer voli da bude napolju.

Nada je srećna što će njen sin, zahvaljujući poslu svog oca, moći mnogo da putuje. Ali, takav način života ima i i neke negativne strane.
- Drago mi je što će Milutin imati priliku da tokom svog odrastanja upozna različite kulture, ali volela bih da ide u jednu školu, jer znam koliko pate deca koja stalno menjaju društvo i okruženje. Do tog važnog trenutka ćemo se, nadam se, negde stacionirati.

Nije ni sanjala da će se jednog dana udati za profesionalnog sportistu.
- Sport nije bio u domenu mog interesovanja. Sasvim slučajno sam upoznala Bojana i tako je sve počelo. Dok nije došao Milutin, pratila sam ga svuda, onoliko koliko sam mogla. Ne mogu da kažem da nije bilo odricanja kad je moja profesija u pitanju, ali ipak sam se trudila da radim i da sačuvam svoj posao. Bojan me je u tome podržavao. Svesna sam da će doći trenutak kad će se on odricati zbog mene, jer karijera sportiste ipak traje kraće nego glumačka.

Tekst je originalno objavljen u štampanom izdanju magazina “Gloria” u broju 644.
Goran Anicic

Autor

Komentari. (0)

Loading