Lamar Odom: Neizvesna bitka za život

Autor:

27.10.2015 10:25

Foto:

Foto:



Svetski mediji sa strepnjom izveštavaju o zdravstvenom stanju bivšeg NBA košarkaša, koji je zbog ‘prirodne vijagre’ pronađen u besvesnom stanju u američkom bordelu, a već godinama ima problema s drogom i alkoholom

Foto: Profimedia

Nekadašnji igrač Los Anđeles Lejkersa Lamar Odom (35) pronađen je bez svesti u jednom bordelu u gradu Paramp u američkoj državi Nevada. Košarkaš NBA lige, široj javnosti poznat po braku sa TV zvezdom Kloi Kardašijan, bio je na “Ljubavnom ranču”, mestu gde poznati momci dolaze kako bi u tajnosti provodili vreme sa prostitutkama. Prvu pomoć mu je pružio vlasnik, kog su zabrinute devojke pozvale jer se sportista onesvestio nakon što je uzeo preveliku dozu “prirodne vijagre”, za koju američki stručnjaci tvrde da je sve sem prirodna.
- Pozvali smo hitnu pomoć i rekli su nam da ga okrenemo na levu stranu. Tada mu je krenula pena na usta i počeo je da povraća, između ostalog i krv. Sve što znamo je da je uzimao prirodnu vijagru u velikim količinama - rekao je televizijskoj stanici NBC Denis Kof, vlasnik bordela. Toksikološki nalazi otkrili su da je, pored sredstva za potenciju, sportista u krvi imao i kokain i alkohol.
- Ovo je veliki šok za sve nas, strašan udarac za naš biznis. Taj momak je samo hteo da se dobro zabavi daleko od očiju javnosti. Prava tragedija - dodao je Kof.
Sportista je prebačen u obližnju bolnicu, odakle je transportovan u Las Vegas, gde mu je pružena dodatna nega. Iako je praksa da se osobe koje su u ovako teškom stanju do većeg zdravstvenog centra prevoze helikopterom, to nije bilo moguće jer je košarkaš visok 208 cm, pa nisu mogli da ga smeste u letelicu.
- Prijatelji i porodica veoma su zabrinuti za Lamara. Molimo vas da ne verujete lažnim informacijama koje nezvanično kruže. Poštujte privatnost porodice u ovim teškim trenucima - rekla je portparolka sportiste Eva Sarkisjanu za magazin “Us Weekly”.
- Njegovi najbliži se mole da se izvuče i svi su pokraj njega - izjavio je Omarov bliski prijatelj.
Među prvima je u Las Vegas doletela Kloi Kardašijan, u pratnji sestre Kim i majke Kris. Iako su ona i Lamar još u julu potpisali papire kojima je trebalo da ozvaniče razvod, sudija ih nije overio, te su zakonski njih dvoje i dalje u braku. To znači da baš Kloi odlučuje o njegovom stanju, odnosno o tome da li će ga isključiti sa aparata koji ga održavaju u životu, jer nezvanično kruži priča po kojoj njemu iz sata u sat otkazuju organi.
- Lamar je dugo očajan jer je mnogo toga izgubio. Od karijere, preko porodice do bliskih prijatelja. Ja ću uvek biti tu za njega, posebno ako se dogodi nešto loše. To što više nismo u braku ne znači da mi nije bitan. Veoma smo se voleli, i dalje se brinem za njega - istakla je pre nekoliko nedelja rijaliti zvezda, kojoj je porodica u ovom trenutku najveća podrška. Kardašijanovi su zaustavili snimanje rijalitija i ostale poslovne poduhvate kako bi stalno bili uz Lamarovu postelju. Na društvenim mrežama oglasili su se samo Kris, Kajli i Rob, napisavši da se neprestano mole za njegov spas. Istu poruku poslale su i Omarove brojne kolege, između ostalih i Šakil O’Nil, Pol Pirs, Lebron Džejms.
Ljubavni jadi ništavni su odnosu na druge ružne epizode u životu nekada uspešnog sportiste: otac mu je bio zavisnik od heroina, majka je izgubila bitku sa rakom kada mu je bilo 12 godina, a sin, kojeg je dobio u vezi sa bivšom devojkom Lizom Morales, umro je iznenada, šest meseci po rođenju, a lekari su konstatovali da je u pitanju sindrom smrti u kolevci.
Psiholozi pretpostavljaju da je baš zbog toga spas od teške realnosti potražio u opijatima: u avgustu 2013. godine uhapšen je zbog vožnje pod dejstvom alkohola i osuđen je na tri godine uslovno i određeno mu je tri meseca boravka u klinici za odvikavanje. Mnogi smatraju da Lamar nikada nije uspeo da se izvuče iz problema, već je samo nastavio da tone, sve dublje i dublje. Neki od bliskih prijatelja kažu da ga je u svet droge uvukao Džejmi Sangvotai, koji je od ovog poroka preminuo u junu ove godine. Nedelju dana kasnije Omaru je umro još jedan blizak prijatelj, Bobi Hejvard, a iako rezultati njegove autopsije nikada nisu saopšteni, nezvanično se zna da su i njemu narkotici došli glave.
Zbog svega ovoga Odom poslednjih godina nije uspeo da ostvari veći uspeh na parketu, što je rezultiralo da 2014. godine dobije otkaz u njujorškim Niksima.

Tekst je originalno objavljen u štampanom izdanju magazina “Gloria” u broju 646.
Goran Anicic

Autor

Komentari. (0)

Loading