Jelena Rozga: Kad sam zaljubljena stalno se smejem

Autor:

03.11.2015 17:23

Foto:

Foto:



Dok intenzivno priprema pesme za novi album, regionalna muzička zvezda ispunjena je i na privatnom planu, jer trenutno živi najlepše dane svog života zahvaljujući ljubavi violončeliste sastava ‘2Cellos’

Foto: Goran Čižmešija

Muzička zvezda Jelena Rozga (38) poslednjih nekoliko meseci blista, ne samo zato što i ove godine, baš kao i protekle dve decenije, niže velike uspehe na poslovnom planu, već i zato što je srećna u ljubavi. Violončelista Stjepan Hauser (29), član čuvenog duo sastava “2Cellos”, osvojio ju je jednostavnošću i dobrim smislom za humor. Tokom celog intervjua lepa Splićanka nije skidala osmeh s lica i vrlo otvoreno nam je pričala o ljubavi s talentovanim i zgodnim violončelistom.
Ono što će veoma obradovati sve koji vole Jeleninu muziku jeste to što, nakon odličnog letnjeg hita “Kraljica”, ona ove jeseni vredno priprema nove pesme.
- Nakon radnog leta, nastavljam istim tempom. Imam dosta nastupa širom regiona, ali intenzivno pripremam i nove pesme, zbog kojih sam veoma uzbuđena. Biće tu novina i drugačijih stvari i vrlo sam nestrpljiva zbog njihovog izlaska. Jedva čekam da ih pevam sa svojom publikom. Ove pesme, kao i sve ostale koje su izašle nakon mog drugog solističkog albuma, naći će se na proleće na mom trećem albumu, kojim ću ujedno proslaviti i 20 godina karijere.

Jesen je uvek nekako puna dešavanja. Volite li to godišnje doba?
- Ima nešto romantično u jeseni. Njene boje su predivne. Mene nekako čini i pomalo setnom. Sve je opuštenije.

Kako provodite ove dane u svom gradu?

- Kad ne radim, odmaram se, družim se s prijateljima i uživam. Split je tokom ovih meseci veoma opušten i baš mi prija ta njegova energija. Tad uživam onako baš po splitski - laganini.

Nedavno ste se vratili iz Toronta, gde ste imali nastupe. Kakve utiske nosite iz Kanade?
- Bila sam u Torontu i u Kalgariju. Iako je bilo malo vremena, uspela sam i da se prošetam i da vidim razna zanimljiva mesta. Bilo je to jedno predivno putovanje, divna publika i odlični koncerti. Iznenadilo me je to što je i vrlo mlada publika sve moje stare i nove pesme pevala sa mnom uglas.

Posao vam omogućava da mnogo putujete. Koje destinacije birate kad idete na odmor?
- Obožavam putovanja, volim da odlazim na nepoznata mesta i upoznajem drugačije ljude i običaje. Januar je moj mesec za odmor, tad obično odlazim na godišnji odmor. Uvek je to neka druga destinacija. Međutim, mislim da ću ovoga puta ponovo otići u Njujork, iako sam već mnogo puta bila u tom gradu. Ali, ima nešto što me uvek vuče da mu se vratim.

Foto: Goran Čižmešija

U avgustu ste proslavili 38. rođendan. Možete li da nam otkrijete šta ste poželeli pre nego što ste ugasili svećice na torti?

- Poželela sam samo da me zdravlje služi, jer onda je sve drugo lako. Mislim da trenutno provodim najlepše dane svoga života. Privatno i poslovno sam srećna, ispunjena i zadovoljna, i šta bih drugo mogla da tražim.

Volite li rođendane, ili ih posmatrate kao podsetnike na činjenicu da vreme prolazi?
- Nemam običaj da ih slavim, ali prijatno je kada vas se ljudi sete i požele vam lepe stvari. Godine su za mene samo broj. Imate onoliko godina koliko osećate da imate. Brojke ne definišu stanje moga duha. On je još kao kod razigrane devojčice i potrudiću se da takva budem uvek.

Osećate li se danas dobro u svojoj koži?
- Ponoviću da nikad nisam bila srećnija, verujem da je i to povezano s unutrašnjim mirom i zadovoljstvom. Zaljubljena žena je najlepša žena.

Možete li da definišete šta je to što je najviše uticalo na vaše samopouzdanje?

- Kroz život sam često učila na sopstvenim greškama i nastojala sam da iz svake od njih izvučem neku lekciju. Verujem da me je to osnažilo na mom putu. Nikada nisam dozvolila da me pogrešna odluka pokoleba, naprotiv. Moj splitski inat me je uvek terao napred.

Šta ste naučili iz pojedinih pogrešnih odluka i koju grešku smatrate najvećom?
- Nijedna greška zapravo nije bila samo to, jer su me upravo one oblikovale u osobu kakva sam danas. Važno je u životu biti svestan svojih pogrešnih odluka i ne prebacivati krivicu na druge, nego se uhvatiti ukoštac s njima. Danas sam dovoljno zrela da se uspešno nosim sa svim onim što odlučim, bilo to ispravno ili ne. I to je život.

Pred kim sebi dopustite da pokažete slabost?
- Pred bliskim ljudima. Oni me znaju i srećnu i tužnu. To su prijatelji pred kojima uvek možete da budete upravo ono što jeste.

Vaša najveća strast?

- Ljubav. U ljubavi sam strastvena, kad sam zaljubljena, tada sam najsrećnija.

Kad hoćete da se oraspoložite, šta lepo učinite za sebe?
- Kao i svaka žena, sebi ugađam dobrim cipelama.

Kako danas gledate na ljubav?
- I danas, baš kao i uvek dosad, smatram da je ljubav najdivnija stvar koja se čoveku može desiti. Voleti i biti voljen jeste smisao svega.

Foto: Goran Čižmešija

Dosad ste vešto skrivali imena svojih momaka. Otkud to da o vezi sa Stjepanom Hauserom otvoreno govorite? Po čemu je nova ljubav posebna?

- Ljubav je čudna, nju ne treba objašnjavati, ona vas natera da radite stvari koje inače ne radite. Eto, to je moja definicija tog lepog osećanja.

Čime vas je Stjepan osvojio?
- Jednostavnošću i smislom za humor.

Pratili ste ga na nekoliko nastupa. Kako vam se dopadaju koncerti dua “2Cellos”?
- Izuzetno su talentovani. To je muzički doživljaj koji bih svima preporučila, vredi ga doživeti.

Postoji li mogućnost da Stjepan i vi udružite snage i osmislite zajednički muzički projekat?
- Zasad nemamo ništa u planu, ali nikad ne reci nikad.

Da li podetinjite kad se ludo zaljubite?
- Kad se zaljubim, tad se stalno smejem. Evo, i dok odgovaram na vaše pitanje, ja se smejem.

Tekst je originalno objavljen u štampanom izdanju magazina “Gloria” u broju 647.
Goran Anicic

Autor

Komentari. (0)

Loading