Danica Maksimović

Odsad brojim unazad

Autor:

11.11.2022 14:30

Foto:

Foto:

Danica Maksimović uspešno se nosi s godinama



Kada je prihvatila da prvi put igra u predstavi koju režira njen sin, Danica Maksimović (69) je dobila i prvo upozorenje: “Mama, od sada ja tebe zovem Danice, a ti mene Miloše.” Danica je na to bila spremna jer odlično poznaje svog sina i zna da je njegova veoma uspešna internacionalna karijera deo velikog talenta, velikog rada i nadasve visokoprofesionalnog odnosa prema poslu.

Ali koliko god ga poznavala, nije slutila šta smera kada joj je proletos, pred odlazak u Berlin, ostavio da pročita jedan tekst. Posle izvesnog vremena ju je pozvao telefonom i upitao šta misli. Ona je kazala šta misli i pitala kojoj glumici je namenio tu komplikovanu ulogu. “Pa tebi. Jesi li rekla da nećeš ništa osim glavne uloge?! Evo ti glavne, pa reci!”, odvratio je on.

Bio je to najlepši šok koji joj je priredio sin Miloš Lolić. I ujedno početak najslađih muka. Demantuje da je bila izričita u traženju glavne uloge, već je napravila štos - ili glavna, ili ništa!

Podsećam je da ona danas ima isto godina koliko je imala i njena slavna koleginica Sofija Loren kada ju je njen sin Edoardo Ponti prvi put angažovao za svoj film. Tada je Sofija uzbuđeno izjavila: “Kada sam ga videla na snimanju, iza kamere, bila sam zapanjena činjenicom da je to čovek kome sam dala život. To je bila osoba koju sam rodila, a sada me je ta osoba vodila i usmeravala na najdivniji način. Verovala sam mu jer su mi instinkti govorili da on brine o meni.”

Pročitajte i: Zaustavila vreme- Dani Maksimović godine ne mogu ništa

Ata images

 

Kompletan intervju pročitajte u novom broju Glorije 

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading