Saša Đorđević

Ljubavna priča koja traje 27 godina: Zauvek sam zahvalan jer te imam u svom životu

Autor:

26.10.2022 15:40

Foto:

Foto:

Proslava godišnjice braka Saše i Seke Đorđević oduševila sve



Jedan od najpoznatijih košarkaša bivše Jugoslavije, Aleksandar Saša Đorđević nedavno je sa suprugom proslavio više od dve decenije ljubavi. Iako ne voli da govori o svom privatnom životu, napravio je izuzetak povodom jubileja i proslave njihove godišnjice braka, kada je svojoj supruzi Seki uputio emotivnu poruku: "Pre 25 godina rekla si 'da'. Nemam reči da izrazim svoju večnu zahvalnost i ljubav. Zauvek sam zahvalan jer te imam u svom životu", glasila je poruka kojojm je poznati košarkaški virtouz čestitao godišnjicu svojoj supruzi pre dve godine. Bračni par Đorđević je u srećnom i skladnom braku skoro tri decenije, a njihova ljubavna priča počela je sasvim slučajno, kada ih je jednom prilikom upoznao Sašin kolega i Aleksandrin školski drug, koji im je kasnije bio venčani kum.

Slobodan Pikula

 

 

 

Pročitajte Od mame su nasledile lepotu, a od tate sportski gen - Ovo su Tesa i Tara, ćerke Saše Đorđevića

 

Slavni košarkaš je svojevremeno izjavio: "Često sam dolazio sa društvom u jedan kafić na Vračaru i jedne večeri sam video jednu divnu i zgodnu devojku. Prijatelji su mi kazali da joj je nadimak Seka i pošto smo razmenili poglede i osmehe, upoznali smo se. Zaljubio sam se u nju i teško su mi padale pripreme sa Partizanom i reprezentacijom". Svoju ljubav krunisali su ćerkama Tarom koja je rođena u Barseloni i Tesom koja je rođena četiri godine kasnije u Madridu. Bivši košarkaš je istakao da je za vaspitanje njihovih ćerki najzaslužnija njegova supruga, koja ga je tokom njegove dugogodišnje karijere prartila po celom svetu, a za Seku je rekao da pored sebe ima fenomenalnu ženu.

Njihove naslednice talenta za sport su nasledile od roditelja, pa su tako obe aktivne u različitim sportskim disciplinama: "Tara je počela da igra košarku, ali joj možda više prijaju tenis i plivanje, a dobra je i skijašica. Verujem da će Tesi košarka biti sport broj jedan. Još je mala, ali i ona već odlično skija. Obe lepo crtaju i odlično im idu jezici. Vole se, mada se ponekad i svađaju. Po karakteru su sasvim drugačije. Tesa je neviđeni borac, mora sve da vidi, voli da je u centru pažnje i vrlo je prodorna. Za razliku od nje, starija je stidljiva, rekao je Sale jednom prilikom za Hello, nastavljajući na koji način vaspitavaju decu: 

Instagram

 

 

"Učimo ih poštovanju, lepom ponašanju, da znaju da se druže sa svima, da budu nasmejane i uvek imaju lepu reč, da saslušaju, budu poslušne i, naravno, da imaju svoj stav." Kao neko ko je ceo život u sportu, smatra da je bavljenjem fizičkom aktivnosti važno: "Fizičko vaspitanje jedan je od važnih predmeta u razvoju i edukaciji deteta i kreiranju njegovog odnosa prema sportskoj, pa i zdravstvenoj kulturi. Za sport su vezane mnogo veće vrednosti od same fizičke aktivnosti, kao što su fer-plej, poštovanje protivnika i slično", rekao je jednom prilikom Saša za magazin Story.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading