Orlando Blum

Heroj sa čeličnom voljom: Borba za prvi korak

Autor:

20.10.2022 19:00

Foto:

Foto:

Ispovest glumca Orlando Bluma



Britanski glumac Orlando Blum prvi put je govorio da je zbog ozbiljnih povreda leđa, dobijenih prilikom pada sa trećeg sprata, godinu dana bio nepokretan i vezan za krevet

Glumac svetske slave Orlando Blum (45) objavio je u video poruci na Instagramu kako su mu lekari saopštili da možda više nikada neće moći da hoda posle pada sa trećeg sprata prilikom kog je doživeo ozbiljnu povredu kičme. Incident se dogodio 1998. godine, u vreme kada je bio na početku filmske karijere. Iza sebe je imao učešće u osrednje popularnoj TV seriji "Casuality" i potpisan ugovor za malu ulogu u filmu "Wilde" reditelja Brajana Gilberta, u kome su igrale velike zvezde britanske kinematografije poput Stivena Fraja, Vanese Redgrejv i Džuda Loa.

- Pao sam sa trećeg sprata i doživeo nekoliko preloma. Imao sam veliku sreću što sam uopšte ostao živ. Uz sve to, kičmena moždina mi je ostala nepovređena, što se smatralo pravim čudom s obzirom na to da sam pao s visine od 12 metara. Doktori su bili veoma direktni, rekli su mi da možda nikada više neću moći da hodam samostalno. Svašta mi je tada prolazilo kroz glavu, osećao sam se nemoćno. Teško mi je bilo da prihvatim fizička ograničenja. Posle nekoliko dana sam se pribrao i počeo da verujem da ću se oporaviti - rekao je junak filmskih serijala "Gospodar prstenova" i "Pirati sa Kariba".

Gloria

 

 

Biciklom do slobode - Put oporavka nije bio jednostavan, još manje kratak. U periodu od osam meseci imao je dva složena hirurška zahvata na karlici koja su mu omogućila da povrati motoričke sposobnosti.

- Prvi meseci posle nesereće bili su izrazito teški. Oduvek sam bio fizički aktivan, a onda sam odjednom morao da mirujem. Maštao sam o jednostavnim stvarima, o onome što sam do tada radio svakoga dana. Tada sam shvatio koliko ne cenimo svakodnevne jednostavne stvari koje činimo. Za mene je u tom trenutku samostalan hod bio nemoguća misija. Bolovi su bili nepodnošljiivi, uprkos naporima doktora da mi olakšaju te dane - ispričao je Orlando.

Zahvaljujući snažnoj ličnoj volji i disciplini, ali pre svega umešnosti medicinskog osoblja, glumac se potpuno oporavio posle godinu dana. Taj trenutak je zabeležio video-snimkom na kome vozi bicikl i ponovo, po sopstvenom priznanju, osvaja slobodu. 

Gloria

 

 

Filmski heroj Velike Britanije Orlando Blum šest godina je u vezi sa američkom pevačicom i kompozitorkom Kejti Peri, s kojom je 26. avgusta 2020. godine dobio ćerku Dejzi Dav. Iz veze sa supermodelom Mirandom Ker, s kojom je bio u braku od 2010. do 2013. godine, ima jedanaestogodišnjeg sina Flina Kristofera.

Gloria

 

 

Boris Jakić

Autor

Komentari. (0)

Loading