Lotar Matues

Tatinim stopama: Od značenja imena do ljubavi prema fudbalu

Autor: Gloria.rs

04.10.2022 20:55

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Sin Lotara Mateusa oduševio sveSin Lotara Mateusa od malih nogu krenuo je očevim stopama. Nekadašnji fudbaler koji je igrao u nekim od najpoznatijih klubova, osvajajući neke od najznačajnijih takmičenja i trofeja, igrajući za neke od najpoznatijih timova, kao što su: Bajern, Inter, Njujork metrostars i drugi. Nakon završetka profesionalne fubalske karijere, on se posvetio karijeri trenera različitih klubova po celom svetu, koji su sa njim na čelu imali više ili manje uspeha. Ali, ono što je svakako okupiralo više pažnje od njegove fudbalske karijere koja je trajala više od 20 godine jeste privatan život i dame koje su ga uvek okruživale. Nakon karijere fudbalskog trenera, sada je stručni televizijski konsultant za Bundesligu i radi sa najmlađim članovima koji uče svoje prve fudbalske korake.

Instagram screenshot @anastasiamammamia

 

 

Pročitajte Ona je zamenila Marijanu Mateus! Ovo je peta supruga Lotara Mateusa

 

Lotar ima četvoro dece koje je dobio iz braka sa njegovom prvom ženom Silvijom Mateus sa kojom ima dve ćerke Alisu i Violu, dok mu je Ruskinja Anastasija Klimko, od koje se prošle godine razveo, rodila sina Milana. Njegov naslednik je osim ljubavi prema fudbalu koju je nasledio od oca, najverovatnije ime dobio u čast grada Milana za čiji je fudbalski klub Inter igrao i za koje ga vezuju jako lepi profesionalni uspesi i ostvarenja, u kojem je proveo četiri godine. Da iver ne pada daleko od klade, pokazuju rezultati koje mali Milan ostvaruje na terenu i zbog kojih je njegov otac sigurno ponosan, jer je krenuo njegovim stopama: "Da, naravno! Ali, ovde nije reč samo o pobedi. Akcenat je na pravilnom razvoju dece, to je  prioritet. Fudbal mi je mnogo dao i želim da bar nešto uzvratim. Mislim da je ovo najbolji način", kako prenosi magazin Hello.

Lotarov sin trenira fudbal, a bivši fudbaler ne krije odgovornost, ali i radost zbog toga što radi sa decom, trudeći se da im prenese svo znanja, ali i onu dozu zabave i zajedništva na terenu. Uspostavljajući odličan balans između treninga i školskih obaveza: "Ne zaboravite da oni idu u školu i da te obaveze moraju da budu na prvom mestu. Takođe, treba da uživaju u detinjstvu i svojim hobijima. Milan, na primer, voli i tenis, tako da usklađujemo treninge. Veoma me zabavlja rad sa decom, a usput se trudim da im prenesem sportske vrednosti, kao što su sloga, prijateljstvo i poverenje. Dečaci znaju da im ja nisam samo trener, već i prijatelj."

Instagram screenshot @anastasiamammamia

 

 

Nastavljajući da se prema sinu na terenu ponaša ravnopravno kao i prema svoj ostaloj deci i da Milan ima poštovanja prema njemu ne samo kao ocu, već i kao treneru, objašnajvajući da se svako dete na treninzima ističe na svoj način i po nekoj veštini. Sa svojom bivšom suprugom ostao je u bliskim i korektnim odnosima, možda čak i boljim nego kad su bili zajedno, rekavši da oboje žele ono što je najbolje za njihovo dete. Da je Milan pametan i vaspitan dečak koji zna svoje obaveze i da je njima važno  da dobije dobro obrazovanje, da se usavršava i razvija, a da će od njih imati najveću podršku, kako navodi pomenuti magazin.

Instagram screenshot @anastasiamammamia

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading