Kralj Čarls III

Da se naježiš: Predvideo smrt kraljice Elizabete, sa upozoravajućom porukom za kralja

Autor:

13.09.2022 21:30

Foto:

Foto:

Kralj Čarls III: poruka o tome koliko će kralj vladati kao monarh



Kralj Čarls III: sin pokojne kraljice Elizabete je 10.9.2022. godine proglašen kraljem tokom ceremonije u palati Svetog Džejmsa. Čarls je postao kralj odmah nakon smrti svoje majke kraljice Elizabete Druge, ali je njegova uloga zvanično potvrđena na sastanku u subotu. Tokom sastanka, kralj je doneo odluku da dan kada je sahranjena britanska kraljica postane praznik. Ovo je bio prvi put u istoriji da se ceremonija prenosi putem televizije. Prisutni savet, koji je sastavljen od visoko rangiranih političara, sudija i zvaničnika, proglasio ga je monarhom. Ceremoniji su pored pomenutih prisustvovali i kraljeva supruga, princ od Velsa i premijerka Liz Tras.

Guliver Getty Images

 

 

Pročitajte SUROVO: Odluka Megan Markl posle smrti Elizabete govori šta je zaista mislila o njoj

 

Kralj je tokom obraćanja rekao da je njegova "najžalosnija dužnost" da objavi smrti njegove majke, nastavljajući sa rečima da zna koliko britanski narod, ali i ceo svet saoseća sa njim i njegovim gtubitkom, kao i da ga teši saosećanje koje su ukazali prema njegovoj sestri i braći, kako prenosi BBC. Ono što je iznenadilo i šokiralo javnost, a na društvenoj mreži Twiter je postalo viralno, kako prenosi hrvatski list "Jutro" je poruka koju je u julu napisao Logan Smith koji je tačno predvideo datum kraljičine smrti, ali je tom prilikom imao i poruku upozorenja za kralja Čarlsa III.

Naime, on je u svom postu u julu objavio da će kraljica Elizabeta Druga preminuti 8.9.2022. kako je i bilo, pa je ubrzo objava postala viralna, nakon čega je ostatak njegove objave zabrinuo mnoge  - a to je da će kralj Čarls III preminuti 28. marta 2026. godine, nakon čega je zaključao svoj profil na pomenutoj mreži. Potom koje su usledili različiti komentari, ali pojedini su se složili u mišljenju da kralj Čarls neće dugo vladati.

Guliver Getty Images

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading