Kornelije Kovač

Odlazak muzičkog velikana: ostaju Pusti trotoari bez nota

Autor:

13.09.2022 11:00

Foto:

Foto:

Preminuo Kornelije Kovač: ćerka Aleksanda se dirljivom porukom oprostila od oca



Preminuo Kornelije Kovač: poznati srpski kompozitor, pijanista i aranžer, koji je bio poznat po svom nadimku Bata, rođen je 1. januara 1942. godine u Nišu, a muzikom je počeo da se bavi još u ranom detinjstvu, kada je sa svojih 14 godina komponovao svoju prvu kommpoziciju "Pusti trotoari" 1956. godine. Svoj prvi nastup imao je u subotičkoj gimnaziji koju je pohađao na čajankama koje su se održavale. Svoju muzičku karijeru započeo je 1961. godine, završivši Muzičku akademiju u Sarajevu.

Petar Đorđević

 

 

Pročitajte Posle razvoda i Spomenkine smrti vratila mu je veru u ljubav: Ovo je Snežana, druga supruga Kornelija Kovača

 

Radio je sa nekim od najpopularnijih i najvećih imena u muzičkom svetu, sarađujući i pisajući pesme za muzičku grupu Indeksi, nastavljajući da piše muziku za pevače kao što su: Zdravko Čolić, Olivera Katarina, Nedu Ukraden, Lepu Brenu i mnoge druge.

Kornelije Kovač je bio poznat po svojim maestralnim delima i muzici koju je stvarao, ali pored umetnosti, on je za sobom ostavio svoje četvoro dece: Aleksandru i Kristinu Kovač, koje je dobio u braku sa suprugom Spomenkom, koja je bila tekstopisac, ćerku Anju i sina iz drugog braka, kojeg je dobio nakon smrti supruge Spomenke.

Istaknuti muzički umetnik je preminuo 13.9.2022. godine, a njegova ćerka Aleksandra, oprostila se od njega dirljivom porukom, podelivši sliku na svom Instagram profilu sa rečima: "Dragi proijatelji, sa ogromnim bolom moram da vas obavestim da je naš voljeni tata Kornelije sinoć preminuo u svojoj 81. godini. Napustio nas je najbolji čovek, najveća muzička legenda koja je ikada koračala ovim prostorima i neko ko je zauvek promenio istoriju jugoslovenske i srpske muzike i umetnosti. Volimo te zauvek tata, do zvezda i nazad.". Nakon čega su kolege izjavljivale svoje žaljenje i tugu, poručujući joj da bude jaka.

Instagram screenshot @aleksandrakovac

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading