Ilda Šaulić

Spomenik kao večni podsetnik: Nikada te nećemo zaboraviti

Autor:

06.09.2022 19:30

Foto:

Foto:

Izgled Ilde Šaulić: sa porodicom na otkrivanju spomenika posvećenom njenom ocu u rodnom Šapcu



Izgled Ilde Šaulić: danas bi poznati pevač i umetnik, kako su mu kolege dale nadimak Kralj narodne muzike napunio 71 godinu. Za Šabana Šaulića se kako potvrđuje video koji je njegova ćerka Ilda objavila, znalo da će biti pevač kada je po rođenju zaplakao jače za dve oktave od ostale dece u porodilištu, što se ispostavilo kao tačno. Postao je umetnik, čije su pesme i tekstovi obeležili jedno vreme, koje se i dan danas naručuju u kafani, koje znaju generacije koje nisu ni bile rođene u trenutku kada je on započinjao i gradio svoju karijeru. Ali, ostali su hitovi, pesme i albumi. Ostalo je sećanje na jedan neprolazan glas, osmeh i harizmu koji ne jenjavaju. Sećanja koja ne blede. Pregršt nastupa, koncerata, zlatnih ploča i uspomena sa turneja.

Instagram screenshot @ildasaulic

 

 

Pročitajte Nepravda: Ilda Šaulić potresena

 

Njegov odlazak desio se usled saobraćajne nesreće koja se dogodila na auto-putu, nakon povratka sa koncerta u nemačkom gradu Bilefeldu. Vest o njegovoj smrti, pogodila je sve, a porodicu i prijatelje ostavila u neverici. Poznati umetnik sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu 17. februara 2019. godine, a od njega su se oprostili mnoge ličnosti iz sveta politike, muzike i sporta. Svoj prvi album Šaban je izdao davne 1969. godine, a njegova profesionalna karijera krenula je uzlaznom putanjom od samog početka, jer na  glas koji ga je krasio niko nije ostajao ravnodušan. Otpevao je mnogobrojne hitove, posvetivši ih svojoj supruzi i deci, ali i svakodnevnim životnim situacijama. Neke od njegovih najvećih hitova su: "Gordana", "Dođi da ostarimo zajedno", "Dva galeba bela", "Uvenuće narcis beli", "Sine", "Danima te čekam", "Sneg je opet Snežana", "Pozn'o bih ze međ' hiljadu žena", "Šadrvani" i mnoge druge.

 

Instagram screenshot @ildasaulic

 

 

Njegova ćerka Ilda Šaulić, koja je uprkos očevom protivljenju ipak krenula njegovim putem, baveći se pevanjem, podelila je danas na svom Instagram profilu nekoliko fotografija u čast rođendana njenog oca, kojem su njegovi sugrađani i rodni grad Šabac podigli spomenik, sa prepoznatljim pokretom koji ga je oduvek krasio, raširenih ruku, sa mikrofonom u ruci, nasmejan. Podelivši sa svojim pratiocima dirljivu poruku da su ponosne na njega, njegovu zaostavštinu i da će večno čuvati uspomenu na njega.

 

Instagram screenshot @ildasaulic

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading