Verica Rakočević

Veliki gubitak: Ne može da sakrije bol

Autor:

29.08.2022 17:15

Foto:

Foto:

Poznata kreatorka Verica Rakočević: nema od bola usled gubitka žene koja joj je puno značila



Poznata kreatorka Vesna Rakočević: nije odmah krenula putem mode, već je kao devojčica koja se preselila u Beograd i završila IX beogradsku gimnaziju, završila je Visoku defektološku školu, smer za maloletničku delikvenciju, a nakon toga upisala tekstilnu školu u Loznici. Njen uspešan modni put kreće krajem 70-ih, tačnije 1979. godine kada je i otvorila svoj prvi butik, a nakon nekoliko održanih revija u jednom poznatom beogradskom hotelu i njihove ponude da šije radne uniforme, ozbiljno se posvetila modi. Inspiraciju je uvek nalazila u srpskoj tradicionalnoj nošnji, folkloru i istoriji, pa su njeni komadi uvek bili jedinstveni i specifični. Skoro dve decenije nakon što je otvorila svoj prvi butik, otvara svoju modnu kompaniju pod nazivom "VR Company", koja predstavlja njen početak bavljenja visokom modom. Njena profesionalna karijera i rad su bili prikazani na revijama širom Evrope, u svetskim centrima mode, kao što su: London, Rim, Milano, Njujork, Sankt Peterburg i Los Anđeles.

Instagram screenshot @verica.rakocevic

 

 

Pročitajte Tuga u domu Verice Rakočević: Saopšila vest o smrti i potresla naciju

 

Pored njene profesionalne karijere i kolekcija koje svaki put oduševe publiku, javnost intrigira i njen privatan život, pogotovo od kako se 2013. godine, udala po treći put u 65. godini za muzičkog kompozitora Veljka Kuzmančevića, sa kojim je do nedavno uživala u porodičnom domu na Avali prepunom zelenila. Iako je uveliko ušla u osmu deceniju života, poznata modna kretaorka izgleda sjajno, a kako je ona svojevremeno izjavila za to su zaslužni joga, meditacija, vežbe, pravilna ishrana i mezoterapija.

Nedavnom objavom na svom društvenom profilu Instagram, sa svojim pratiocima je podelila tužnu vest da je nema od bola usled gubitka žene koja joj je puno značila, a koju je upoznala 2007. godine u manastiru Sokolica koji je posetila kada je bila u obilasku svog rodnog mesta Podujevo. Monahinja mati Makarija se upokojila." Milica Obradović je bila doktor hemijskih nauka, a Teološki fakultet je završila u Solunu. Govorila je francuski, grčki i engleski. Čuveni je ikonopisac i autor nekoliko knjiga. 

Važila je za temperamentnu i snažnu ličnost, veoma pravedna tako da je bila jako cenjena i uvažavana i od međunarodnih čelnika prisutnih na Kosovu i Metohiji. Bila je igumanija manastrira Sokolica od 1991. do 2022. godine." Napisala je modna kreatorka ispod fotografije, nastavljajući rečima da od tada pa do dana današnjeg nije srela posebniju ženu, posvećenu Bogu, pravdi sa ljubavlju kojom je mogla da obgrli planetu. "Od svih gostiju, na mojih sto revija do sada, ovo je bila najveća čast, milost i nagrada. Poklonila mi je Belog Anđela kojeg je naslikala, a posveta: "Vašim haljinama možete Anhele obući" je priznanje kao da sam dobila najveću nagradu na svetu." Na taj način se pozdravila od žene čije poznanstvo, prijateljstvo i ljubav su joj puno značili i zauvek ostavili pečat na njenoj duši, kako je poznata kreatorka napisala u objavi.

Instagram screenshot @verica.rakocevic

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading