Nevena Božović

Kapetan njene lađe: topi se u njegovom zagrljaju

Autor:

18.08.2022 14:30

Foto:

Foto:

Letovanje Nevene Božović: porodično krastarenje plavim Jadranom



Letovanje Nevene Božović: mlada pevačica koja živi na dve adrese, u Beogradu i Budvi, letnje avgustovske dane provodi uživajući u lepotama crnogorskog primorija, sa svojom ćerkom Ankom i suprugom Nikolom. Uživajući u šetnjama starim gradom, igrama na pesku, ali i krstarenju plavim prostranstvima u kojima im društvo pravi njen suprug. Letnji period koristi odmarajući, ali i družeći sa svojom publikom u Kotoru, Herceg Novom i Kladovu. Mlada pevačica je svoju muzičku karijeru, kada je 2007. godine upisala srednju muzičku školu, nakon dileme da li će se baviti košarkom ili muzikom, nakon čega je ipak muzika pobedila. Pa, je tako Nevena učestvovala na više festivala dečije zabavne muzike. Kada je došla jedna od prekretnica u njenoj muzičkoj karijeri kao mlađi izvođaj, jer je imala priliku da nastupa na Dečijoj pesmi Evrovizije 2007. godine na izboru za predstavnika Srbije, koje je održano u Vršcu, sa pesmom "Piši mi", za koju je sama pisala muziku i tekst.

Instagram screenshot @nevenabozovicofficial

 

 

Pročitajte Kapetan i princeza: Anka Ivanović u naručju zgodnog tate pilota, Neveni je srce zaigralo 

 

Nakon završene srednje muzičke škole, Nevena je upisla studije muzike na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, preskočivši jedan razred samo da bi mogla da studira zajedno sa njenom rođenom sestrom Jelenom, koja je arhitekta, a koja je mladoj pevačici oduvek bila uzor. Godine 2019. mlada umetnica je završila specijalizaciju iz solfeđa. Na Dečijoj pesmi Evrovizije 2007. godine u Roterdadamu, osvojila je treće mesto. Nevena Božović je nastavila da gradi svoj muzučki put ne odstupajući od jedinstvenog stila, pa se tako prijavila za drugu sezonu muzičkog takmičenja "Prvi glas Srbije", koje se održavalo 2013. godine, i u kojem je zauzela drugo mesto. Iste godine je sa preostale dve superfinalistkinje Mirnom Radulović i Sarom Jovanović oformila bend Moje tri koje je pobedio na pesmi Beosonga sa pesmom "Ljubav je svuda", sa kojoj su predstavljale Srbiju na Evroviziji.

Instagram screenshot @nevenabozovicofficial

 

 

Mlada pevačica je nastavila da stvara nove i drugačije stihove, koje su prepoznali ljudi iz muzičkog sveta, pa se tako pored uspeha koje su postigle pesma "Pogledaj me", "Znam da noćas gubim te", "Bal" za koju je spot radio glumac Miloš Biković na Adi Bojani i "Trebam tebe", otvorile su joj vrata da bude jedna od pet srpskih članica žirija za pesmu Evrovizije, kao i da bude jedan od tri izvođača koji su nastupali na uvodnom delu koncerta francuske pevačice Indile. Učestvovala je i na takmičenju u beloruskom Vitepsku, na čuvenom festivalu Slavianski bazar u Vitepsku, koji okuplja umetnike iz Istočne Evrope da pevaju slavensku muziku, na kojem je osvojila visokoplasirano treće mesto. 

Posle nekoliko godina, tačnije 2019. sa svojom pesmom "Kruna", pobedila je na pesmi Beosonga, i ovoga puta je predstavlja Srbiju na pesmi Evrovzije kao samostalni izvođač u Tel Avivu. Prilikom izvođenja pesme na probama, njen emotivni nastup i spektakularno izvođenje bili su posvećeni njenom suprugu, a ona je već tada osvojila srca Evrope. Iste godine, po povratki uz Izraela, uručena joj je nagrada za najbolju pevačicu godine. Zatim su usledile pesme "Nestajem s vetrom" i "Ljubav u bojama" za koje je pisala stihove i muziku, a koja je ubrzo postala jako slušana, jer ima malo drugačiji ritam od onoga što je mlada pevačica do tada radila, noseći ritam 80-tih godina. 

Instagram screenshot @nevenabozovicofficial

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (1)

Loading
Minjon

24.08.2022 21:24

Jedno divno bice,prelijepa,vaspitana,skromna,svaka cast i suprug je takav.Zelim joj jos djece i svu srecu ovoga svijeta.