Lazar Strugar

Da li bi ste ga prepoznali danas: Avaks i družina letećeg tanjira

Autor:

15.08.2022 21:30

Foto:

Foto:

Poznati glumac Lazar Strugar: nezaboravnom ulogom obeležio jedno vreme



Poznati glumac Lazar Strugar: Ulogom u kultnom filmu "Kad poratsem biću Kengur", postao je prepoznatljiv široj javnosti, a mlađa publika ga je zavolela i zapamtila svaku njegovu repliku koja se i danas citira 16 godina od kako je prvi put prikazan pomenuti film Raše Andrića. Koji govori o mladim ljudima koji su na granici prelaska u tridesete godine, a nisu uradili ništa konkretno u svom životu. Dane provode na krovu  solitera voždovačke zgrade, gledajući fudbal i kladeći se. Radnja filma se sastoji iz tri međusobno isprepletene paralelne priče koje se odigravaju na beogradskoj opštini Vračar. Jedan od omiljenih junaka u ovom filmu je svakako originalni momak Avaks, koji je na krovu jedne noći ugledao leteći tanjir. Poznati glumac je pored ovog filma, igrao i u ostvarenjima, kao što su: "Crni u duši", "Bar-Beograd via Peking", "Šaht", "Bora pod okupacijom", kao i u seriji "Košarkaši"

youtube printscreen

 

 

Lazara Strugara mlađe generacije nakon ovih uloga nisu imale prilike da vide, jer se glumac više od jedne decenije borio sa zavisnošću od heroina, koja ga je i odvojila od glumačkog poziva i posla koji voli. Ali, glumac je u jednom intervjuu koji je dao 2018. godine, povodom meseca borbe protiv bolesti zavisnosti podelio svoju priču o tome kako je sve počelo, pričajući otvoreno o svom problemu. 

Pričajući da je zapravo problemu bio u njemu, u nesnalaženju ko je zapravo on, gde ide i šta radi, misleći da može sve. Da  može da se igra i da isto tako prestane kada god poželi, ali međutim to nije ispalo tako, a trenutku kada je to shvatio već je bilo kasno. Pokušavao je da ostavi drogu, ne unoseći je u organizam, ali bi joj se nakon nekog vremena vratio, dok nije shvatio da kroz ceo proces ozdravljenja ne može da korača sam, pa je tako potražio stručnu medicinsku pomoć u centru Duga, gde je dugo radio na svom fizičkom, ali i mentalnom zdravlju. Nastavljajući da je on ubeđen da je narkomanija bolest duha, kada si loše i fizički, ali i psihički i potpuno izgubljen.

On se nakon više od godinu dana provedenih u rehabilitacionom Centru, oporavio, rekavši da se onaj stari duh vratio, da ne treba počinjati sa upotrebom i čačkati drogu, ali ako se već do toga dođe, poručuje da je izlaz moguć, da postoji rešenje i da to nije samo prazna fraza, već da je to zaista tako.Pa, će tako publika opet imati prilike da ga gleda u novim filmskim projektima, stvarajući neke nove uloge i replike koje će se dugo pamtiti. 

 

Instagram

 

 


 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading