Šakira

U inat svim brigama: njihov zagrljaj sve leči

Autor:

10.08.2022 16:30

Foto:

Foto:

Šakira sa sinovima: podrška i zagrljaj koji znače sve na svetu



Šakira sa sinovovima: sa njima je sve lakše i bezbrižnije. Kolumbijska pevačica specifične boje glasa sa neprolaznim hitovima, kao i scenskim nastupom i pokretima koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, osvojila je srca publike širom sveta. Kao mala pored svojih braće i sestara kojih ima šest, ona je krenula da piše tekstove pesama i da komponuje muziku. Kada je imala svega deset godina pokušala je da peva u školskom horu, ali su je odbili objašnjenjem da je njen glas “suviše jak”. Međutim, ona se borila, neodustajući od svog sna, pa je tako u razdoblju između 10 i 13 godine pevala na različitim javnim priredbama i tako stekla određeno znanje i iskustvu u muzici. Na jednom od tih događaja, upoznala je pozorišnu producentkinju Moniku Arisu, koja je bila oduševljena njenim glasom i odlučna da joj pomogne.

Instagram screenshot @shakira

 

 

Pročitajte Da li su oni potencijalni udvarači? Šakira posle raskida sa Pikeom zapratila dva holivudska lepotana

 

Nedugo Šakira snima svoj album prvenac pod nazivom “Magija” 1991. godine u trenutku kada ona ima samo 15 godina, nakon čega sledi album “Opasnost”. Oba albuma nisu donela očekivane rezultate i uspeh, pa je poznata španska pevačica odlučila da pauzira i završi srednju školu. Sa svojim trećim studijskim albumom koji je izdala četiri godine kasnije 1995. pod nazivom “Pies Descalzos”, donosi joj veliki uspeh i slavu u zemljama španskog govornog područja. Sa njenim četvrtim albumom “Donde Estan Los Ladrones”, stiče slavu i van granica španskog i portugalskog govornog područja, koji joj ujedno donosi i veliki tiraž. Novi milenijum doneo joj je veliku turneju po Latinskoj Americi i SAD-u, nakon čega osvaja MTV Video Music Award za omiljenog međunarodnog izvođača.

Instagram screenshot @shakira

 

 

Sa svojim petim albumom na kojem je radila godinu dana pisajući pesme, iako su joj osporavali trud i rad, zbog njenog slabog poznavanja engleskog jezika, album “Laundry Service" je namenjen engleskom tržištu i bio je prodat u 13 miliona primeraka širom sveta, a pesme koje se nalaze na istoimenom albumu su i danas neprikosnoveni hitovi, kao što su: “Whenever Wherever”, “Underneath Your Clothes”, “Objection”, koje su bile na top-listama po nekoliko meseci. Sa tim istim albumom je 2002. godine osvojila brojne nagrade, za najboljeg ženskog izvođača, najboljeg pop izvođača, najboljeg izvođača severnog regiona, video-spot godine i izvođač godine. Album “Fijacion Oral Vol. 1 sa singlom “La Tortura”, koji je snimila sa kolegom Alejandrom Sanz, ostvarila je najbolju poziciju za neku špansku pemu ikada na području Kanade i Amerike.

Kada je njen privatni život u pitanju, ona je dugo bila u vezi sa Antoniom de la Ruom, nakon čega je usledila veza i velika ljubav sa španskim fudbalerom Žerardom Pikeom, kojeg je upoznala na snimanju spota 2010. godine za pesmu “Waka Waka” koja je bila namenjena Svetskom prvenstvu u fudbalu koje se te godine održavalo u Africi, u kojoj su dobili dvoje dece Milana koji ima 9 godina i Sašu koji ima 7 godina. Sunčane i letnje dane pevačica provodi sa svojim sinovima, a fotografiju koju je nedavno objavila na svom Instgram profilu na kojoj je u zagrljaju sinova topi srca. Oni su joj u ovom trenutku najveća podrška i snaga, pored zakonodavnih procedura koje su u toku, kao što je starateljstvo nad njihovom decom.

Instagram screenshot @shakira

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading