Serena Vilijams

Iznenađujuća odluka: Šampionka rekla zbogom

Autor:

09.08.2022 21:00

Foto:

Foto:

Serena Vilijams napušta tenis: na raskršu dve najvažnije uloge u životu



Serena Vilijams napušta tenis: odluka koja joj teško pada, ali želi da se posveti ili tenisu ili proširenju i odgajanju svoje porodice. Slavna sportistkinja (40) će svoje poslednje udarce teniske loptice odigrati na mečevima na US Openu u Njujorku. Ona je ovu vest objavila prilikom intervjua za naslovnu stranu časopisa Vogue za septembar 2022. godine, kako bi se fokusirala na izgradnju svoje porodice. Ona i njen suprug Alexis Ohanian imaju četvorogodišnju ćerku Olimpiju, koja je ovih dana izjavila da ako mora da bira između sastavljanja svog teniskog rezimea i svoje porodice, bira drugu opciju. Poznata teniserka koja još uvek nije u drugom stanju, želi da se ostvari u ulozi majke po drugi put, ali tek nakon što njeni dani u sportskoj i profesionalnoj karijeri budu završeni. 

Instagram screenshot @serenawilliams

 

 

Nastavljajući da ju je nedavna poseta njenom doktoru i vesti koje joj je rekao, učinila da se oseti smirenom, jer u poslednjih godinu dana, njen suprug Alexsis i ona pokušavaju da dobiju bebu, što sada zavisi samo od njih, jersu spremni da se ostvare kao roditelji po drugi put. Kako je izjavila, definitivno ne želi da bude ponovo trudna kao profesionalni sportista, jer želi da bude potpuno posvećena ili tenisu ili porodici. Teniserka koja je u ponedeljak pobedila u svom prvom meču posle više od godinu dana na Nacionalnom turniru u Torontu, potvrdila je da će igrati na US Open-u u Kvinsu, kasnije ovog meseca, iako je priznala da ne zna da li će otići kao pobednik. 

Instagram screenshot @serenawilliams

 

 

Pročitajte Ćerka Serene Vilijams je od malih nogu zvezda "Instagrama"

 

Sa rečima koje govore o prethodnom teniskom turniru, da nažalost nije bila spremna da osvoji i pobedi na ovogodišnjem Vimbldonu, kao i da ne zna da li će biti spreman da osvoji Njujork, ali pokušaće i daće sve od sebe, jer će taj turnir ujedno predstavljati i krunu njene karijere. To će biti njen poslednji grend slem turnir, kojih je u svojoj dugoj profesionalnoj karijeri imala dosta, a osvojila je 23 grend slem titule.

Uprkos odluci koju je donela, da se fokusira na nju i njenu porodicu, Serenu plaši period koji dolazi, u kojem prekida sa tenisom, nakon toliko godina karijere i vremena koje je provela na terenima Flushing Meadow's-a. Sa rečima da za nju u ovoj temi nema sreće, iako je svesna da to nije uobičajeno da se kaže, ali teniserka oseća veliku bol, kao i da je to nateža stvar koju je mogla da zamisli. I da mrzi taj osećaj, mrzi što se nalazi na raskrsnici da bira. Stalno govoreći sebi da bi volela da joj je ta odluka lakša, ali nije, oseća se kao da se odvaja od jednog dela sebe, za koji ne želi da se završi, ali da je u isto vreme spremna za ono što sledi.

Instagram screenshot @serenawilliams

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading