Olivija Njuton Džon

Preminula slavna pevačica: Deset godina se borila s opakom bolešću

Autor:

09.08.2022 12:30

Foto:

Foto:

Preminula pevačica Olivija Njuton Džon: lepotica anđeoskog glasa i stožer jednog vremena



Olivija Njuton Džon je rođena 26. septembra 1948. godine, od oca Brinlija Njuton Džona, koji je bio rodom iz Velsa i majke Irene Born, poreklom iz Nemačke, koja je bila najstarije dete nobelovca i atomskog fizičara Maksa Borna. Pevačica anđeoskog glasa, harizme i lepote, osvojila je srca publike širom planete kada se pojavila u filmskom mjuziklu “Grease”, Briljantin glumeći zajedno sa zvezdom i filmskim šarmerom Džon Travoltom. Uloga neodoljive Sendi koja se transformiše tokom filma, zajedno sa pesmama “You are the one that I want” u “Hoplessly Devoted to You”, postali su planetarni hitovi, ušavši u istoriju svetske filmske i muzičke scene, a i dan danas ovaj film se iznova postavlja na daske koje život znače, predstavljajući jednu univerzalnu temu drugarstva i ljubavi.

Instagram screenshot @therealonj

 

 

Poznata englesko-australijska pevačica i glumica je predstavljala Ujedinjeno kraljevstvo na pesmi Evrovizije 1974. godine u Brajtonu sa pesmom “Long Live Love”, na kojem je zauzela četvrto mesto, dok je na istom takmičrenju pobedu odnela švedska grupa ABBA. Numera koju je izvela sa Džon Travoltom u filmu “Briljantin” postala je jedan od naprodavanijih hitova u istoriji, a od tada pevačica je nastavila da radi na svojoj muzičkoj karijeri, u kojoj je snimila 24 muzička albuma. Njene pesme i plodonosna muzička karijera donela joj je 4 prestižne Gremi nagrade, a tokom karijere je prodala 100 miliona kopija. Tokom svoje karijere, pevačica je izdala 28 studijskih albuma, a nedugo nakon neverovatnog uspeha filma “Grease” dobila je svoju zvezdu na Holivudskoj stazi slavnih.

Pored filmske uloge koja ju je proslavila, poznata umetnica je bila najpoznatija po svojim muzičkim hitovima i pesmama, kao što su: “Psysical”, “If Not for You”, “I Honestly Love You”, “If You Love Me Let Me Know”, “Let Me Be There”, “Heart Attack” i mnogim drugim. Pevačica je rođena u Kembridžu, Engleska, ali je njena porodica emigrirala u Australiju kada je onas imala svega 6. godina. Završila je gimnaziju Christ Curch, zatim je nastavila dalje školovanje na Univerzitetskoj gimnaziji i upisla Ormond koledž. Olivija je bila u braku sa Džonom Isterlingom za kojeg se udala 2008. godine, dok joj je prvi suprug bio Met Latanzi, sa kojim je bila u braku od 1984. do 1995. godine sa kojim ima ćerku Rouz Latanzi.

Instagram screenshot @therealonj

 

 

Osmeh i glas koji osvajuju, sivkaste oči koje cakle, poznata umetnica koja se pored pevanja i glume, bavila i pisanjem tekstova i bila aktivista za prava životina, proglašena je od strane People magazina 1998. godine za 50 najlepših ljudi na svetu, zauzimajući 92. mesto na VH 1 100 najseksipilnijih umetnika. Poznata glumica se jako dugo borila sa opakom bolešću, uvodeći nove vrste terapija u svoje lečenje. Preminula je u 73. godini života 8. avgusta 2022. godine posle dugogodišnje bitke sa rakom dojke.

Instagram screenshot @therealonj

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading