Snežana Dakić

Porodični biznis: Šta voditeljka sprema sa ćerkom

Autor:

02.08.2022 15:00

Foto:

Foto:

Ćerka Snežane Dakić: mamina naslednica ili koleginica u novom projektu



Ćerka Snežane Dakić: sa mamom ispred kamera. Poznato TV lice, voditeljka i novinarka koja je više od 30 godina prisutna u medijima, gde vodi i uređuje emisije o modi i stilu života od 1992. godine. Dilpomirala je španski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Kao doktorant komunikoloških nauka, radila je na Fakultetu za kulturu i medije. Ljubav prema novinarstu rodila se jos u srednjoškolskim danima, kada je krenula da radio kao radio-voditelj na Studio B i “Index 202” i Radio Beogradu. Godine 1993. pokreće svoju radio-emisiju “U trendu”, koja je naišla na dobar prijem i slušanost, pa je tako naredne godine dobila i svoj TV format.

Boško Karanović

 

 

Pročitajte Laura je mamin ponos: Snežana Dakić se pohvalila ćerkinim uspehom

 

Autorska emisija “Život u trendu”, prikazivala se 22 godine na tri različite televizije, a ostala je upamćena kroz vizuru mnogobrojnih generacija. Emisija je od višednevnog desetominutnog živog programa, prerasla u nedeljni TV magazin 1997. godine. U početku emisija se sastojala od različitih reportaža čije su teme bile vezane za slavne ličnosti iz sveta mode, filma i umetnosti, a prenosile su se i manifestacije, kao što su: filmski festivali u Kanu i Veneciji, Nedelja mode u Dizeldorfu, Meksiko Sitiju, Napulju, Njujorku, Londonu, Hong Kongu, kao i putopisne reportaže iz Španije i Italije. Početkom 2000-ih, tačnije 2007. godine, poznata voditeljka prelazi na televiziju Pink, kada se menja i format emisije, pa je ona okrenuta svakodnevnim temama, koje uključuju teme iz politike, filma, mode, psihologije, zdravog načina života, muško-ženskih odnosa.

Od 2022. godine, radi u Hype Production, kao kreativni direktor, na čijoj televiziji ima emisiju “Male stvari”. Snežana Dakić, je neko ko je od početka svoje karijere vodio računa o svom izgledu, vežbanju i stilu, pa je tako ostalo do današnjih dana, pa je često u emisijma govorila o načinu i stilovima vežbanja, namirnicama, modnim trendovima i stilovima. Ovih dana je na svom Instagram profilu podelila sliku svoje ćerke Laure, koje je voditeljkina slika i prilika ispred objektiva kamere. Da li se mlada Laura, nakon upisa u srednju školu i maturiranja odlučila za poziv koji ima veze sa novinarstvom ili medijima. Da li majka i ćerka spremaju nove zajedničke projekte ili će Laura da krene maminim stopama, to tek treba da se vidi. 

Instagram screenshot @snezanadakic

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading