Aleksandra Radović

Ko joj pravi društvo na plaži: uživaju zajedno u čarima leta

Autor:

27.07.2022 17:30

Foto:

Foto:

Izgled Aleksandre Radović: u njihovom društvu je uvek nasmejano



Izgled Aleksandre Radović: ženska ekipa, so u moru i talasi je sve što je potrebno za osmeh i odmor. Jedna od naših najpoznatijih vokala u pop muzici, žena čije su glasovne mogućnosti prepoznali pre više od dvadeste godina i danas stvara, podučava i radi istom energijom i pasijom kao na početku svoje profesionalne muzičke karijere. Koja je danas pored vokaliste i izvođača, tekstopisac i kompozitor. Njen treći studijski album “Žar ptica”, nekoliko meseci je bio najprodavaniji album u Srbiji i regionu koji je proglašen za najbolji pop album na području bivše SFRJ 2010.godine. Pored uspeha koji je imao njen treći studijski album, i sa prethodna dva su se izdvojile mnoge pesme koje su postali veliki hitovi, kao što su: "Kao so u moru", "Ako nikada", "Još danas" i mnogi drugi. Dobitnica je mnogih prestižnih nagrada, koje su došle nakon drugofg studijskog albuma i posle pesama koje se i danas rado pevaju i slušaju, kao što su: "Nisi moj", "Čuvam te", nakon kojeg su usledile nagrade za: Pevačicu i pop album godine i za najbolju žensku interpretaciju.

 

Instagram screenshot @alexandradovic

 

 

 

Pročitajte Ovo je sestra Aleksandre Radović koja je nekada isto bila PEVAČICA, a evo gde je danas i kako izgleda

 

Na trećem studijskom albumu Žar ptica, poznata pevačica je promenila stil, pa je zvuk pesama više podsećao na R&B, poput muzičkog stila Bijonse i Dženifer Hadson, sa kojeg je kao promotivni singl bila i poznata pesma "Bivši dragi" koja je postala veliki hit. Kroz muzičku karijeru ona se oprobala i u glumačkim vodama kada je 2010. godine snimila pesmu "Životni krug" (Circle of life) za srpsku sinhronizaciju Diznijevog klasika “Kralj lavova”. Nakon toga dolazi četvrti studijski album sa uvodnom pesmom brzog i zavodljivog ritma “Čuvaj moje srce”, koja je za jako kratko vreme postala hit i osvojila srca publike, jer su ritam, tekst i video ekranizacija za pomenutu numeru bili nešto neočekivano do tada od pevačice. Sledeće glumačko pojavljivanje bilo joj je u domaćoj seriji “Pevaj brate” 2013. godine.

 

Instagram screenshot @alexandradovic

 

 

Na početku svoje karijere, ali i kasnije, Aleksandra je pevala prateće vokale mnogim svojim poznatim koleginicama, kao što su: Jelena Karleuša, Svetlana Ceca Ražnatović, Lepa Brena, Indira Radić i drugi. Pevačica se pored pevanja, pisanja i komponovanja, takođe bavi i predavanjem u svojim školama pevanja, koje su otvorene u Beogradu 2006. godine i Novom Sadu 2010. godine, u kojim drži osnovne tehnike pevanja, kao i časove muzičke teorije. Sa Aleksandrom Zeremskim sa kojim je bila u dugogodišnjoj vezi, ima ćerku Ninu, koja danas ima 12 godina. Poznata umetnica je neko ko je aktivan i kada su humanitarne organizacije u pitanju, pa je tako snimila pesmu “Moj je život moja pesma” za kampanju protiv raka grlića materice, ali i organizovala koncerte kako bi se prikupila novčana sredstva za potrebe operacije devojčice Tijane Ognjenović.

Kantautorka leto provodi radno nastupima po regionu i po gradovima Srbije, ali stiže i da ugrabi vremena za odmor, pa je tako odmarala i obilazila muzeje u Francuskoj, uživala u šetnjama i plažama, a ovih dana odmara i puni baterije osluškujući zvuk plavih talas u društvu drugarica, izgledajući bolje nego ikad, iako je u petoj deceniji.

 

Instagram screenshot @alexandradovic

 

 

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading