Lepa Brena

Proslava posebnog dana: fotografijom ljubavi u njenom zagrljaju

Autor:

23.07.2022 19:30

Foto:

Foto:

Proslava rođendana Slobodana Bobe Živojinovića: fotografija ljubavi koja traje



Proslava rođendana Slobodana Bobe Živojinovića: fotografija ljubavi koja traje. Poznata pevačica leto provodi radno, držeći nastupe na čitavom prostoru nekadašnje Jugoslavije, gde je nekada pevala pred punim stadionima sa muzičkom grupom Slatki greh i čija popularnost ne jenjava ni posle 30 godina. Domaćini je dočekuju tradicionalno sa pesmom, igrom i domaćom trpezom, a država Rumunija joj je ovih dana odala posebnu čast i priznanje, proglasivši je počasnim građaninom grada Berzaska u Rumuniji. U njenim poslovnim obavezama, nastupima i koncertima, društvo joj pravi suprug Boba Živojinović, a poznati par koristi svaki slobodan trenutak da uživa u čarima leta, obilascima i krstarenjima lepim plavim Jadranom.

 

Mirko Tabašević

 

 

Pročitajte Mlađa nego pre 30 godina: Lepa Brena nekad i sad

 

Lepa Brena koristi slobodno vreme između nastupa koje održava u Evropi, ali i u zemljama regiona, da se odmori na primorju, a društvo joj pored suruga, pravi sin Filip, unuk Alekasandar i snajka Aleksandra koja im se pridružila na kratko između koncerata, kako bi svi zajedno, porodično uživali. Pevačica hitova „Duge noge“, „Jugoslovenka“, „Miki Mićo“, i dalje peva i nastupa istom energijom, a na nastupima njena publika peva sa njom u glas. Pevačica je čestitala svom suprugu 59. rođenjadan podelivši sliku koja simbolizuje ljubav koja traje više od 30 godina, a on su i dalje zagrljeni, nasmejani i zaljubljeni. Srećni jer imaju jedno drugo i ljubav koja ne jenjava.

Pevačica koja je 80-tih godina prošlog veka sa grupom „Slatki greh“ održavala koncerte širom bivše Jugoslavije, ali i širom sveta, snimala kultne filmove koji govore o jednom vremenu, narodu, ali i o njenoj karijeri, kao što su „Tesna koža“ i „Hajde da se volimo“ koji je sniman u nastavcima. Ona je imala priliku da poseti i obiđe ceo svet u svojoj muzičko-filmskoj karijeri: od Australije, preko Afrike, Amerike u kojoj je jedno vreme i živela. Krenula je da peva još u osnovnoj školi na takmičenju „Mladi graditelji“ u Brčkom u kojem je i rođena, a osim muzike Lepa Brena je bila talentovana i za sport, s’ obzirom na visinu, igrala je košarku u brčanskom klubu Interplet, gde joj profesor fizičkog vaspitanja slučano daje nadimak Brena.

 

Instagram screenshot @lepabrenaa

 

 

Na početku karijere, pevala je uglavnom rok pesme i sevdalinke, koje je njena majka Ifeta volela, a dolaskom u Beograd, upisuje turizma na Prirodno matemetičkom fakultetu, od kojeg usled loše ekonomske situacije odustaje, kako bi se vratila u Brčko i pevala. U to vreme bend sa kojim je nastupao Aleksandar Saša Popović tražio je novu pevačicu, iako se njeni roditelji nisu slagali, ona je krenula put svoj muzičke karijere koja je od nje tokom godina napravila najpoznatiju muzičku zvezdu. Koja je do danas nastavila da niže uspehe u svojoj karijeri hitovima koji se  neprolazni.

Sa suprugom Bobom Živojinovićem, bivšim poznatim jugoslovenskim teniserom, koji je nekada bio najbolji teniser u dubl kategoriji, rangiran kao 19. na ATP listi 1987. godine, i sa pobedama u takmičenjima u Hjustonu 1986. i Sidneju 1988. godine. Poznati bračni par je danas podjedanko uspešan u svojim branšama, Boba kao predsednik Teniskog saveza Srbije, a Lepa Brena je suvlasnik Grand Produkcije zajedno sa kolegom Sašom Popovićem. Njih dvoje su se venčali 1991. godine i dobili sinove Stefana koji je rođen godinu dana kasnije i Viktora koji je rođen 1998. godine, kao i sina Filipa iz Bobinog pređašnjeg braka. Poznata pevačica je ove godine primila i nagradu za Nacionalnog estradno-muzičkog umetnika.

 

Privatna Arhiva

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading