Srđan Todorović

Lep kao lutka: Prisetio se dana iz EKV-a

Autor:

20.07.2022 19:00

Foto:

Foto:

Izgled Srđana Todorovića: plodonosna i bogata karijera svestranog umetnika



Izgled Srđana Todorovića u plodonosnoj glumačko-pevačkoj karijeri. Poznati srpski glumac i rok muzičar, koji je glumio u mnogobrojnim televizijskim i filmskim ostvarenjima, sin je poznatog glumca Bore Todorovića i Snežane Matić, nekadašnje balerine. S' obzirom da potiče iz umetničke porodice, ne čudi što je i on sam izabrao put glume i muzike, baš kai i njegova rođena sestra Dana Todorović koja je takođe glumica. Kao bubnjar, svirao je u nekoliko beogradskh bendova, kao što su: Eks Radnička Kontrola, Centra, Bezobrazno zeleno, Disciplina kičme (1982-1986), Ekaterina Velika (1987-1990) i Kazna za uši. Nakon čega se posvećuje iskljućio glumi.

 

Instagram screenshot @srdjan.zika.todorovic

 

 

Pročitajte Leđa o leđa: Bjela i Žika strahuju od Đuričkove vožnje

 

 

Završio je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a jedno vreme je bio podjednako angažovan, baveći se paralelno i glumom i muzikom. Poznati umetnik je redovni član žirija emisije “Ja imam talenat”, oženjen je Tanjom, sa kojom je u braku imao sina Dejana. Jedne od njegovih najupečatljivih uloga su svakako one iz filmova: “Mi nsimo anđeli”, u kojem glumi jednu od glavnih uloga Đavola, sa upečatljivim izgldom i još prepoznatljivijim replikama, kao i ona iz filma “Crna mačka beli mačor”, u kojem tumači lik Dadana Karmbole, lik Ratka u filmu “Sivi kamion crvene boje” i Duleta Pacova u kultnoj seriji i filmu “Vratiće se rode”. Dok se njegova novija glumačka ostvarenja ogledaju u filmovima “Montevideo, Bog te video” u kojem glumi Boru Jovanovića i u filmu “Južni vetar” u ulozi Janija.

Glumac je nedavnom objavom na svom Instagram profilu, podsetio svoje pratioce na slavne dane grupe EKV- čiji je nekada bio član, slikom iz spota koji datira iz 1989. godine

Instagram screenshot @srdjan.zika.todorovic

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading