Momčilo Bajagić Bajaga

Krah višedecenijske ljubavi: ona je bila inspiraciija za sve ljubavne pesme

Autor:

18.07.2022 17:00

Foto:

Foto:

Razvod Momčila Bajagića Bajage: ljubavni brodolom nakon više od tri decenije



Razvod Momčila Bajagića Bajage: ljubavni brodolom nakon više od tri decenije. Supruga Emilija i poznati kantautor venčali su se 1989. godine, a pre toga su se zabavljali i živeli zajedno sedam godina. Ljubavna priča poznatog umetnika koja je počela sasvim slučajno i jednostavno, jednog dana u autobusu u kraju u kojem je pevač odrastao i u kojem živi, a u kojem je u vreme upoznavanja živela i njegova supruga Emilija. Upoznali su se u Zemunu, a na pitanje: "da li hoće da izađe u nedelju sa njime, rekla je da ona ne izlazi nedeljom", čiji je odgovor u datom momentu poznati pevač protumačio kao odbijanje, ali su ubrzo nekoliko meseci nakon toga otpočeli vezu.

Ata Images

 

 

 

Pročitajte Postao deda: Bajaga dobio unuku

 

Ona je bila ta kojoj su sve ljubavne pesme posvećene, ona je bila ta koja je svu slavu i sve dobro i loše što ide pod ruku sa njom znala da iznese i podnese. Sve novinske natpise, nedostatak privatnosti na putovanjima, pritiscima pred koncerte, znala je da balansira. Stoga, pevač nije krio, već je javno o tome govorio kako je upravo ona zaslužna za njegovu plodonosnu karijeru. Par se venčao 1989. godine, nakon višegodišnje veze i zajedničkog života, a godinu dana nakon venčanja, dobili su sina Marka, a osam godina kasnije u njihov doma stigla je i naslednica, ćerka Anđela. Pevač je neko ko je poznat po tome da svoj privatni život ne izlaže očima javnosti i o njemu priča jako retko. Poznati umetnik se razveo od svoje supruge Emilije posle 33 godine braka i četiri decenije zajedničkog života i ljubavi, s' tim da kako mediji navode do kraha ljubavi je došlo pre godinu i po dana, ali da pevač o tome nije govorio za javnost. Poslednji put u javnosti su viđeni zajedno 2019. godine.

Ono što je možda manje poznato je da je Momčilo Bajagić Bajaga jedno vreme studirao dva fakulteta, nuklearnu fiziku, koja je predstavljala predsulov da bude član benda Riblja čorba i kao izgovor za odsluženje vojnog roka, jer kako kaže u gimnaziji je bio društveni smer, prirodne nauke mu nisu bile jača strana, ali zato mu je pisanje tekstova pesama koje su ostale zauvek sačuvane na nosačima zvuka, išlo kao od šale. Koje su obeležile jedan period i koje se i danas pevaju. Razmišljao je o istoriji umetnosti i klasičnoj istoriji, da bi na kraju odluka "pala" na jugolovensku i svetsku književnost na Filološkom fakultetu koja ga je zanimala. Nakon toga je krenuo da svira i nastupa sa Ribljom čorbom, a sve manje je išao na fakultet, svojevremeno je izjavio poznati kantautor.

 

Ata Images

 

 

Vođen sopstvenim primerom, ni svoju decu nije usmerao, već im je samo blagonaklono skretao pažnju kada pogreše i urade nešto loše, kako bi znali, a puštao ih je da sami odluče čime će se baviti, pa se tako njegov sin Marko, opredelio za pozorišnu produkciju, a ćerka Anđela je pored časova pevanja, klavira i gitare koje pomalo svira, svoj poziv usmerila na dizajn, tako da su oboje pronašli svoj put u umetnosti, baš kao i njihov otac. Momčilo Bajagić Bajaga je u 2022. godini poneo još jednu titulu, možda i najvoljeniju, jer je krajem 2021. godine, postao deka, devojčice Sare, koju mu je podario njegov sin Marko.

 

Ata Images

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (1)

Loading
Kika

18.07.2022 17:59

Sad nasli da se razvode... bas lose.