Novak Đoković

Spektakl i ovacije za šampiona Vimbldona

Autor:

11.07.2022 22:45

Foto:

Foto:

Novaku Đokoviću priređen nezaboravan doček u Beogradu



Novaku Đokoviću priređen je nezaboravan doček u Beogradu. Najboljeg srpskog tenisera, koji je u rodni grad vratio sa sedmom titulom iz Vimbldona, dočekale su ovacije nekoliko hiljada ljudi koji su se okupili ispred Starog dvora.

Vidno raspoložen, Novak se na balkonu dvora pojavio sa peharom i otpevao stihove srpske himne "Bože pravde", a dočekale su ga ovacije i višeminutno skandiranje "Nole, Nole". 

Pročitajte: Srce naše porodice- Novakova čestitka će se dugo prepričavati

- Dobro veče Beograde, dobro veče, Srbijo! Ovo su najlepši trenuci u životu, kada imam taj blagoslov da sport kojim se bavim čitav život i u kome sam uspeo da dostignem velike uspehe - na čemu sam najzahvalniji, da onda to dođem i proslavim s našim narodom! Hvala vam svima koji ste došli. Vidim puno srpskih trobojki, puno dece, mladih ljudi. To mi ispunjava srce. Volim vas... zauvek- rekao je najbolji srpski teniser svih vremena.

Ata Images

 

Sa širokim osmehom Nole je priznao da " za ovakve trenutke vredi živeti, igrati tenis".

- Imao sam sreće da osvojim velike trofeje, ali ovi trenuci su nezaboravni. Trofeji su trofeji su prolazni, ali ovi momenti, gde smo zajedno, gde se povezujemo na raznim nivoima, to je večno, to ću zauvek nositi u sebi. Ulepšali ste mi život- otkrio je Novak. 

Pročitajte: Šmekerski nema šta: Novak Đoković biranim rečima govorio o OVOJ ženi

Ata Images

 

Doković je okupljenima otkrio da je, posle pobede na Vimbldonu, pokušavao u intervjuu za jednu američku televiziju da objasni šta je to srpski inat, volja za životom i pobedom.

- Rekao sam "Žao mi je, ne mogu da objasnim. Ne postoji reč koja prenosi, prevodi na engleski to. Bar ja ne znam. Ali, to je otprilike nešto što označava taj naš duh, duh nebeskog naroda koji u svim sferama života istraje, pokazuje srce, volju i dušu kada je najteže. I, zapravo... Takva nam je sudbina, da moramo da prolazimo kroz trnovit put. Ali, verujem... Kažemo mi u narodu, "ko zna zašto je to dobro", uvek postoji dobro na kraju puta. Vi ste to svetlo na kraju tunela! - rekao je Nole i oduševio prisutne. Okupljenima ispred dvora na kraju je bacio dvadesetak potpisanih teniskih loptica i zakazao uskoro novi susret, na istom mestu. 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading