Miloš Biković

Vatromet i topla julska noć: S' kim đuska glumačka zvezda

Autor:

11.07.2022 15:30

Foto:

Foto:

Miloš Biković u provodu: uz ritam muzike koji dopire sa novosadske tvrđave



Miloš Biković u provodu: uz ritam muzike koji dopire sa novosadske tvrđave. Poznati srpski i ruski filmski, televizijski i pozorišni glumac i producent ne miruje. Svoj glumački put je započeo u domaćim televizijskim serijama, od kojih su mu svakako najpoznatije: uloga Aleksandra Tirnanića u filmovima “Montevideo, Bog te video”, kao i uloga u filmovima “Sunačanica” i “Bezdušni 2” u režiji oskarovca Nikite Mihalkova.

 

Pročitajte Ljudi u crnom - 10 godina mlađi

 

Instagram screenshot @bikovic

 

 

Pored brojnih uloga u domaćim i stranim serijama i filmovima, prekretnicu je napravila glavna uloga zlikovca, Petra Maraša u Južnom Vetru, zbog kojeg su sve pripradnice lepšeg pola poželele da budu u njegovom društvu. U koprodukciji Miloševe producentske kuće, Južni vetar je postao neprikosnoveni hit i broj #1 na listi filmskog centra Srbije. Koja mu je ujedno donela nagradu za najboljeg glavnog glumca na Niškom festivalu 2018. godine. Projekat Južnog vetra je doneo saradnju i sa nekim od istaknutih svetskih imena u kinamatografiji, koji će biti deo istoimenog projekta.

Instagram screenshot @bikovic

 

 

Godine 2020. mladi glumac je pokrenuo sopstvenu produkcijsku kompaniju Archangel Digital Studios, koja sarađuje sa Iervolino studiom na razvoju Puffins Impossible, seriji kratkih animiranih filmova, u čijem sadržaju od početnog koncepta do završne obrade učestvuju talentovani umetnici iz Srbije.

Uspešan na svakom polju, poslovnom i emotivnom, ovih dana je uspeo da stigne i da se rashladi, ali i da obiđe letnje muzičke manifestacije. Uživajući u rimovima poznatih svetskih di-džejeva na jednom od najpoznatijih festivala u Evropi.

Instagram screenshot @bikovic

 

 

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading