JDP u Zagrebu

Zagreb i Beograd se vole: Ovakve ovacije srpski glumci nisu dobili skoro (VIDEO)

Autor:

23.05.2022 15:51

Foto:

Foto:

Petominutne ovacije su dobili naši glumci za predstavu "Putujuće pozorište Šopalović" Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu



Predstava "Putujuće pozorište Šopalović" našeg akademika Ljubomira Simovića u režiji Jagoša Markovića, u subotu bila je izvedena na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Pročitajte i: Suze za Marka Živića - Dragan Bjelogrlić se rasplakao na sceni

Jugoslovensko dramsko pozorište / Nebojša Babić

 

Ovacije za ekupu predstave trajele su punih peta minuta.

U predstavi "Putujuće pozorište Šopalović" u režiji Jagoša Markovića igraju Dragan Bjelogrlić, Jasna Đuričić, Nenad Jezdić, Anita Mančić, Ljubomir Bandović, Marko Janketić, Jovana Belović, Sanja Marković, Irfan Mensur, Miloš Samolov, Milica Sužnjević, Miona Marković, Teodora Tomašev, Tara Milutinović, Vanja Radivojević i Nađa Ristić. Zagreb je velikodušno dočekao naše glumce i bio oduševljen predstavom. Kako je to bilo pogledajte u snimku ispod.

Pročitajte i: Upoznajte kćerku Jasne Đuričić i Borisa Isakovića - Prvo Unino predstavljanje

Saradnja između Jugoslovenskog dramskog pozorišta i Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba uspostavljena je 2015. godine, posle skoro tri decenije. Zanimljivo je da je poslednji put, pre obnove saradnje, na sceni HNK u Zagrebu, Jugoslovensko dramsko pozorište bilo 1986. godine upravo s predstavom "Putujuće pozorište Šopalović" Ljubomira Simovića u režiji Dejana Mijača.

Jugoslovensko dramsko pozorište / Nebojša Babić

 

Najznačajnije pozorište iz Hrvatske gostovaće na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta u junu sa predstavom "U agoniji" Miroslava Krleže u režiji Ivice Buljana.

Jugoslovensko dramsko pozorište / Nebojša Babić

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading