Deset godina od smrti najlepšeg glasa: Koga je Vitni Hjuston jedino volela

Autor:

11.02.2022 11:15

Foto:

Foto:

Na današnji dan pre jedne decenije preminula je pevačica Vitnu Hjuston a jedan muškarac obeležio je njen život



Američka pevačica anđeoskog glasa Vitni Hjuston preminula je na današnji dan pre tačno jedne decenije. Umrla je u 50. godini, 11. februara 2012. u Los Anđelesu, u Beverli Hils hotelu, gde se sledeće većeri održavala ceremonija dodela Gremi nagrada na koju je bila pozvana.

Pročitaj i - Bobi Braun ocrnio bivšu suprugu: Bio sam "čist", Vitni Hjuston me je navukla na drogu

Poslednji put javno je nastupila dan ranije, kada se sasvim neplanirano popela na scenu tokom zabave povodom dodele Gremi nagrada i otpevala deo pesme “Yes Jesus Loves Me”.

Policija je slučaj zatvorila sa objašnjenjem da je pevačica umrla u kadi, tako što se slučajno udavila. Kasnije, autopsija je pokazala da je pevačica u krvi imala preveliku dozu narkotika i lekova. Na njenoj sahrani prisustvovali su prijatelji i porodica, a dirljiv govor, održao je njen dugogodišnji prijatelj, Kevin Kostner.

Getty Images

 

Do 1992, Vitni je bila na vrhu šoubiznisa, što se tiče njene muzičke karijere, ali je njen privatan život od tog momenta počeo da izmiče kontroli. Te godine, pevačica se ludo zaljubila i udala za R&B pevača, Bobija Brauna. Na početku, uživali su u braku, ljubavi i strasti, ali brzo, njihov odnos se promenio i to zbog nekontrolisane upotrebe droga, koja je postala centar njihovog sveta. Svađe, tuče, neprimereno ponašanje supružnika, nebrojeno puta su organi reda morali da rešavaju. Vitni ga je nekoliko puta prijavljivala policiji, tvrdeći da ju je tukao. Kasnije bi tužbe odbacila i vratila mu se tvrdeći da ne može da živi bez njega jer samo njega voli. Ipak, od Bobija se razvela 2007. godine na insistiranje svoje majke. Tek 2010. godine u intervjuu Opri Vinfri javno je priznala da ju je Braun tukao.

Getty Images

 

Vitni je 3. marta 1993. rodila devojčicu Bobi Kristinu. Ona je teško podnela majčinu smrt. Iako je njihova veza bila problematična i nikada nisu bile mnogo bliske, kada je saznala za smrt svoje majke, završila je u bolnici. Doživela je nervni slom. Po izlasku iz bolnice, Vitnina ćerka popila je toksični napitak koji je napravio njen partner Nik Gordon. Bobi Kristina je izgubila svest, a Nik joj je nakon toga gurnuo glavu u kadu s hladnom vodom, što je dovelo do oštećenje njenog mozga. Provela je u komi šest meseci, nakon čega je umrla 26. jula 2015. godine u 22. godini života.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading