Prvog dana nove godine izbegavajte da radite ovo

Autor:

01.01.2022 16:00

Foto:

Foto:

Kao i oko svih kolektivno bitnih datuma i oko prvog dana nove godine kruže verovanja i običaji



Simbolično novi početak, prvi dan nove godine donosi nam elan i zadovoljstvo. Skloni praktikovanju rituala, oni koji su otpraćali staru i dočekivali novu godinu osmislili su sistem poželjnih i nepoželjnih aktivnosti a sve zarad uspešnog života u narednih 365 dana.

Tako postoji i sistem zabrana, dakle, šta nikako ne treba činiti 1. januara.

Da biste izbegli finansijske nevolje, nikako ne pozajmljujte novac, jer takvo započinjanje godine predskazuje novih 12 meseci materijalnih problema.

Kako biste održali prisne odnose sa dragim ljudima, obavezno im čestitajte ulazak u novu godinu i poželite im lepe želje.

Pročitajte i "Koliko iskrica toliko srećica" - Simbolika rituala i porodičnog ognjišta na Badnji dan

Shutterstock

 

Potrudite se da budete dobro raspoloženi, jer je u narodu uvreženo mišljenje da će vas one emocije koje budete imali 1. januara, pratiti tokom cele godine.

Postoji verovanje po kome ne smete da iznosite apsolutno ništa iz kuće 1. januara, ni smeće, pa ni istresati tepihe. 

Nije dobro ni lomljenje stvari jer se tako, navodno, priziva nesreća, pa je dobro da budete pažljivi sa posuđem i uopšte lomljivim stvarima. 

Pročitajte i Crveni veš, bacanje nara i dijeta - Novogodišnji običaji širom sveta

Getty Images

 

Kućne poslove izbegavajte, naročito pranje, ali zato porazmislite o poslovnim planovima jer to simbolizuje da će u narednoj godini biti dovoljno posla koji ćete obavljati s uživanjem.

Što se tiče vremenskih prilika, obratite pažnju na vetar. Veruje se da ako duva s juga, ili ga nema to najavljuje dobru i srećnu godinu, dok istočni vetar donosi nestašice i nevolje.

Bebe rođene 1. januara smatraju se "decom sreće".

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading