Bol je prevelika

Reči ćerke Merime Njegomir od kojih zastaje dah: Kroz nemaštinu, oštru zimu, svaki udar i svaku suzu

Autor:

23.11.2021 14:00

Foto:

Foto:

Komemoracija Merime Njegomir danas u zgradi Radio Beograda u kamenoj sali.



Čuvena pevačica narodne muzike Merima Njegomir, nažalost, preminula je nedavno u 69. godini života. U njenu čast danas je održana komemoracija u zgradi Radio Beograda, u Kamenoj sali, gde su se njeni prijatelji, porodica i kolege okupili kako bi odali poslednji pozdrav čuvenoj pevačici.

Komemoracija Merime Njegomir - naslednici neutešni

Merima je iza sebe ostavila neutešne ćerke Jelenu, Milicu i Ljubicu, te sina Marka, koji su se trudili da tokom događaja u čast njihove majke budu jaki, no emocije su ih u jednom trenutku savladale, te su suze same potekle.

Momenat koji je uzburkao emocije u sali, bio je kada je sa bine pročitano pismo, koje je Merimina ćerka Jelena napisala mami, pre godinu dana, povodom njenog rođendana.

- U dečijim cipelicama, ali krupnih radoznalih očiju, pitala sam maminog tatu: 'Deda, je l ti veruješ u Boga?' Deda je zastao iznenađen pitanjem, ali i dosledan sebi i posle nekoliko sekundi rekao je naglas: 'Postoji neka sila', i ta reč . sila . nastavila je da me prati kroz snove i javu - uvod je u emotivno pismo, koje je nateralo suze na oči velikom broju prisutnih ljudi.

Pročitajte i Nije gubila nadu do poslednjeg trenutka: Preminula Merima Njegomir!

Ataimages

 

- Sila je bila tu i dok je moja mama odrastala učeći šta je ljubav, a šta nije. Bila je tu kroz sve teške reči i mučne trenutke, kroz nemaštinu, oštru zimu, svaki  udar i svaku suzu. Sila je bila tu kada je jednog dana moju mamu pronašla njena duša i vratila je na svoj put. Kada je sa konobarskom keceljom prešla na mikrofon. Sila je bila tu dok je rađala četvoro dece za pet godina. Sila je bila tu kroz sve radosti i težine. Bila je tu iako ne uvek vidljiva. Zbog toga je dodatno meni moja mama posebna. Ko je nju učio ljubavi osim sile koja je nikad nije napuštala? Možda je sve vreme šaputala kroz teme istinu o ljubavi kroz dve ljubavi. Možda su joj anđeli govorili izdrži još malo. Možda je generacijski skok koji je napravila dok je odgajala decu veći od sto života, i da nije to ona mogla, ne bih mogla ni ja. Zato se ja klanjam svojoj mami i svakom njenom koraku. Snaga sile je u njenom glasu, očima i svakoj odlici. Tu silu je i nama predala dok je učila da se ljubav pevanjem umnožava i usadila u nas dok nas je beskonačno volela i kao lavica čuvala. Mama, kada bih samo knjige o tebi pisala, nijedna te ne bi bila dostojna, ali zato svaki trenutak slavim dišem punim plućima, i tako dajem zahvalnost za najveći dar koji sam od tebe dobila. Ne postoji ništa veće od života“, stoji u pomenutom pismu.

Ataimages

 

Emocije su ključale, a atmosfera je bila i više nego napeta. Okupljeni ljudi trudili su se da ne zaplaču, no mnogi su se tokom komemoracije slomili. 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading