Imao je osmeh koji leči: Suze i jecaji na komemoraciji Marku Živiću

Autor:

19.10.2021 13:11

Foto:

Foto:

Komemoracija glumcu Marku Živiću održana je na velikoj sceni Olivera i Rade Marković Beogradskog dramskog pozorišta.Počela je scenama iz njegove emisije "Marko Živić šou", koja je svojevremeno osvojila srca publike, nakon čega su usledile i snimci iz njegovih filmova i serija.



Veliki broj prijatelja i kolega došao je da se oprosti od preminulog Marka Živića, mnogi su poželeli i da podele svoje misli, emocije i uspomene koje će ih zauvek vezivati za njegovu vedrinu.

Prvi je o Marku govorio kolega Miloš Biković.

- Dao si mi afirmaciju i pažnju, dao sam ti osobenost i talenat, vredelo je. Ja sam napisao, pošto znam da ih je voleo: "Ti si znao, rak se može najuriti klovnovskim nosem crvenim, a prava se aždaja može ubiti mačem drvenim, rečju, šalom, pričom, replikom, pa i mitom, kao oružjem može se braniti zemlja. O, da, besmisao se može premostiti kaskanjem... i da su sila najveća reči tople, reči blage, vidiš li da za osmeh treba sve više snage i da taj osmeh može otopiti sve smetove... Vidimo se Marko - rekao je Biković.

Pročitajte i Potresna poruka bivšem mužu - Praktična žena se oprostila od Marka Živića

Ata Images

 

- Da mi tvoji klasići imamo moć da režiramo život, ti bi sada ušetao na scenu koja nosi ime našeg profesora i uzviknuo onu tvoju čuvenu: “Šta ste se zarozali, hajde bate da radimo”. Uvek si se prvo čuo pa video i osmehom odmah bojio nam lice. Marko ti si uspeh, šarm posvećenost i ludačka radna energija, davanje bezrezervno, nepresušni osmeh, najduhovitiji drug sa osemhom koji leči - rekla je između ostalog Milica Zarić.

Pročitajte i Baš boli - Uz ovu pesmu Nikola Rokvić se oprostio od Marka Živića

- On je mene zvao Bodili, Bodice. Ovih dana smo svi gajili nadu da ćemo se svi sresti na ovim daskama. Razmišljao sam kako bih i gde mogao da nađem neko poređenje sa njim, recimo u životinjskom ili biljnom svetu i onda mi se prikazao maslačak, ona nežan, krhk, gizdav. Mislim da ovde nema čoveka koji nije posegnuo jednom za maslačkom, dunuo ga i rasejao ga. Marko je za mene maslačak. Kad s nekim delite par malih kvadrata, kad se skidate zajedno, onda ste valjda dovoljno intimni, prisni. Pričali smo dosta, šalili se, smiljali svašta. I sećam se vrlo dobro koliko se Marko povremeno ljutnuo kad sam ja pokušao da celu stvar malo razigram bio sam malo van konteksta. Međutim, ta poslednja scena u kojoj on šalje Andriju i Anju u spas, a sebe žrtvuje za njihov spas, potupno govori o tome da tu nije bilo mnogo glume, to je bio Markić. I Marko nije bio ovakav dogovor. Trebalo je da ti mene ispratiš u penziju, a ja tebe da ovako pratim. Što bi rekao tvoj "Martini", a kako sad da piše u ovom slučaju i šta da pišem u ovom slučaju. Neka ti je laka zemlja Marko - rekao je kroz suze glumac Boda Ninković.

Pročitajte i Boda Ninković - Živić je delovao čvrsto, a u stvari je bio veoma osetljiv

Ata Images

 

Održan je minut ćutanja i prikazani su inserti iz njegovih uloga.

Na komemoraciju su stigle brojne kolege - Srđan Timarov, Nebojša Savić, Milorad Kapor, Milica Zarić, Nataša Rejčel Ćosović, Ivan Cerović, Dušan Tomić, Sanja Moravčić i Vuk Tošković, Dejan Lutkić, Vesna Čipčić, Petar Benčina, Milica Milša...

Marko Živić biće sahranjen danas na Novom groblju u Beogradu.

Da podsetimo, glumac je rođen u Kruševcu 4. aprila 1972. godine.

Završio je glumu 1995. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića. Radio je u pozorištu i na filmu. Bio je u stalnoj glumačkoj postavi u Pozorištu na Terazijama, i stalni član Beogradskog dramskog pozorišta gde je igrao u predstavama "Kad su cvetale tikve", "Ne igraj na Engleze", "Sviraj to ponovo Sem", "Let iznad kukavičjeg gnezda", "Delirijum tremens", a igrao je i u drugim pozorištima. Dobitnik je mnogih nagrada. Vodio je emisiju "Marko Živić šou" na TV Foks.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading