Čuvenog Nikolu Simića svi znate, a ovo je njegov brat koji je takođe bio glumac!

Autor:

07.06.2021 21:00

Foto:

Foto:

Brat Nikole Simića, Slavko manje je poznat javnosti, međutim njegov talenat nesporan je.



Legenda domaće kinematografije Nikola Simić ostavio je neizbrisiv trag. Svojim maestralnim uogama oduševljavao je publiku, te je uspomena na njega i nakon sedam godina prisutna. Međutim, malo ko je znao da je čuveni glumac imao rođenog brata, koji se takođe bavio glumom i to izuzetno uspešno.

Iako je zbog svoje profesije bio usko povezan sa novinarima i reflektorima scene, Nikola Simić trudio se da svoj privatni život drži pod velom misterije. Voleo je scenu, publike, svog poziv, ali o porodici nije voleo da govori medijima.

Zbog toga je domaća javnost bila iznenađena činjenicom da Nikola ima brata, Slavka, koji je takođe bio izuzetno uspešan glumac, a u jednom momentu se čak i protivio ideji da se i Nikola bavi glumom.

Pored glume, Slavko je i pisao, a njegovi razgovori s čuvenim Ivom Andrićem koje je objavio u pisanoj formi oduševili su javnost. Slavko je takođe, svojevremeno bio predsednik Saveza dramskih umetnika Srbije, a dobio je i Vukovu nagradu u isto vreme kada je i njegov brat Nikola dobio Ćurana za komediju.

Pročitajte i Na današnji dan napustila nas je legenda: Nikola Simić postavio je standarde budućim generacijama!

Youtube Screenshot

Slavko Simić u seriji 'Otvorena vrata'

Prva uloga, uloga kojom se Slavko predstavio domaćoj publici bila je 1947. godine u ostvarenju 'Živjeće ovaj narod' po tekstu Branka Ćopića, a jedna od poslednjih, kojom se ujedno i oprostio od platna bila je uloga pijaniste u prvoj sezoni serije 'Otvorena vrata'.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading