Odbrojavanje završeno! Otvori se! Počinje Evrovizija!

Autor:

18.05.2021 22:56

Foto:

Foto:

Počinje prvo polufinale najvećeg muzičkog takmičenja!



Roterdam, "Ahoj" dvorana koja odjekuje ovacijama 3500 ljudi i najveće muzičko takmičenje počinje nastupom prethodnog pobednika Evrovizije, Holanđanina Dankana Lorensa.

Uz puno pirotehničke opreme, publici se predstavlja oficijalna dens grupa Evrovizije, kao i četiri voditelja, koji obećavaju senzacionalno veče!

Evrovizija 2021. jedan je od najspektakularnijih događaja uživo koji su do sada organizovani tokom pandemije, što predstavlja logistički izazov koji mora da usaglasi brigu za javnu bezbednost sa željom za zabavom.

21:10 Nastupa Litvanija - The Roop sa pesmom Discoteque i time otvara takmičarski deo večeri.

Foto: EBU / Andres Putting

 

Potom su nastupale umetnice iz Slovenije i Rusije.

Foto: EBU / Andres Putting

 

Foto: EBU / Andres Putting

 

Nakon nastupa Šveđana, publika je bila u prilici da pogleda nastup australijske predstavnice Montejn, ali, nažalost, ne uživo. Pesma Technicolour emitovana je na video projekciji jer Montejn nije bila u mogućnosti da prisustvuje takmičenju zbog epidemijskih mera.

Foto: EBU / Andres Putting

 

Potom su se redom predstavili takmičari iz Makedonije, Irske, Kipra, Norveške, Hrvatske, Belgije ( grupa Hooverphonic je najstariji učesnik, a njihovo iskustvo se videlo u njihovom staloženom, nepretencioznom i šarmantnom nastupu, koji je odudarao od ostalih nastupa i zaista delovao kao da dolazi iz drugog vremena), potom Izrael čija je pevačica Eden Alen briljirala u izvedbi numere Set me free.

Foto: EBU / Andres Putting

 

Foto: EBU / Andres Putting

 

Inače, na samom mestu održavanja događaja, u roterdamskoj Ahoj Areni, primenjuju se stroga pravila kontrole i svi koji su bili na ikakav način uključeni u takmičenje morali su da se testiraju na korona virus na svakih 48 sati.

Ukrajina se predstavila numerom "Buka", koju je izvela fantastična Go A, a to je jedina numera koja ne sadrži ni jednu reč na engleskom jeziku, već je teks u celosti napisan na ukrajinskom.

Foto: EBU / Andres Putting

 

Poslednja je nastupila Malta, koju je predstavila Destini sa himnom osnaživanja "Je Me Casse" .

Foto: EBU / Andres Putting

 

20:25 Kratkim isečcima iz nastupa, publika je imala priliku da se priseti svih takmičara i sabere utiske, pre performansa pod nazivom "Moć vode" koji izvode pevačica Davina Mišel i glumica Tekla Reten. Ovo je ujedno i početak perioda glasanja publike.

22:39 Glasanje publike je završeno. Uskoro ćemo znati ko ide u veliko finale!

22:49 Nastupi dela "Velike Petorke"; predstavnici Italije, Nemačke, Velike Britanije, Španije i Francuske, kao i domaći predstavnik, Holanđanin Žangu Makroj, a oni svi su direktni finalisti ovog takmičenja.

22: 57 U polufinale su plasirani Norveška, Izrael, Rusija, Azerbejdžan, Malta, Litvanija, Kipar, Švedska, Belgija i Ukrajina!

A sada ostaje da strpljivo sačekamo četvrtak, kada nas očekuje drugo polufinalno veče na kome će, između ostalih, nastupiti i predstavnice naše zemlje, grupa "Hurricane" sa pesmom "Loco, loco"

U nastavnku pogledajte fotografije sa večerašnjih nastupa.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading