Dodela Gremi nagrade ostala u njenoj senci!

Autor:

15.03.2021 10:45

Foto:

Foto:

Gremi nagrade sinoć su dodeljene uz gala performanse, ali zbog pandemijske sutuacije, bez publike. Postavljeni su mnogi rekordi, a ženski pol je zaista briljirao.



Sinoć je u Los Anđelesu, uz žive nastupe, ali uz pridržavanje mera socijalnog distanciranja i bez publike, održana dodela  prestižne Gremi nagrade. Zbog pandemije izvođači su bili odvojeni na pet bina, raspoređeni u krug unutar Kongresnog centra kako bi održali fizičku udaljenost.

Pročitajte i Bijonse provokativnim kombinacijama obeležila novi broj prestižnog magazina! (foto)

Kevin Mazur Arhiva:AFP profimedia

 

"Pobednica" večeri bila je Bijonse s četiri osvojena Gramija. Ona se upisala u istoriju kao muzičarka s najviše osvojenih zlatnih gramofona, a Tejlor Svift je postala je prva žena koja je osvojila tri Gremija za najbolji album godine. Bijonse, koja je pažnju privukla i svojom haljinom, osvojila je čak četiri nagrade, uključujući onu za najbolji R&B nastup, za „Black Parade“, najbolji muzički video za „Brown Skin Girl“ kao i najbolji rep nastup i najbolju rep pesmu za „Savage“ zajedno sa Megan Stalion, a postala je ženski rekorder sa 28 Gremija.

Pročitajte i Potpuna dominacija Bijonse - Objavljene nominacije za 63. dodelu Gremi nagrada! (foto/video)

Kevin Winter Arhiva: AFP profimedia

 

- Kao umetnica mislim da je moj posao, i posao svih nas da odražavamo vreme u kome smo a bilo je jako teško vreme - rekla je Bijonse kada je dobila priznanje. Rekla je da stvorila tu numeru da oda počast "divnim crnim kraljevima i kraljicama“ na svetu.

Nije samo Bijonsi ušla u istoriju, već i cela njena porodica. Njen suprug Džej Zi je osvojo 23. Gremi nagradu i podelio nagradu za najbolju rep pesmu sa suprugom pošto je on koautor za „Savage“, a njihova devetogodišnja ćerka Blu Ajvi Karter osvojila je najgradu za najbolji muzički video zajedno sa mamom. Ona je druga najmlađa osoba sa osvojenim Gremijem u 63-godišnjoj istoriji dodele te nagrade.

Dobitnike je odabralo oko 11 hiljada članova Rikording Akademija, a veče su ulepšali nastupi Silk Sonika, Bruna Marsa i Anderson Parka, Dua Lipa, Bili Ajliš, Kardi B, Bad Bani, Hari Stajls koji je osvojio nagradu za najbolji solo pop nastup za hit "Watermelon Sugar“.

Zanimljivo je da su ove godine četiri ženska izvođača osvojila četiri glavne nagrade na Gremijima. Iako su žene osvajale sve glavne nagrade i ranije, prvi put su četiri različite solo pevačice osvoje četiri glavne nagrade.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading