Poslednji pomen Ivanu Bekjarevu: Teško mi je da poverujem da se jedan takav život ugasio! (foto)

Autor:

05.02.2021 16:20

Foto:

Foto:



Komemoracija povodom smrti Ivana Bekjareva održana je danas, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu na sceni "Ljuba Tadić". Porodica, brojni prijatelji i poštovaoci njegovog rada, okupili su se kako bi preminuloj legendi još jednom odali počast.

O Ivanu su govorili brojni prijatelji, a na projektoru su se smenjivale legendarne scene u kojima je glumac i profesor Fakulteta Dramskih umetnosti briljirao.

Ivan Bekjarev komemoracija, foto: Ataimages

Ivan Bekjarev preminuo je 16. novemra 2020. godine, nakon teške borbe sa korona virusom. Zbog epidemioloških mera komemoracija tada nije bila održana.

- Komemoraciju nismo bili u mogućnosti do sada da održimo zbog nepovoljne epidemijske situacije - kažu iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta, prenosi "Kurir".

Ivanova udovica Milka i sin Vanja stigli su među prvima, a potom i Iva Štrljić, kojoj je Bekjarev bio profesor i na njen rad ostavio je veliki uticaj.

Ivan Bekjarev komemoracija, foto: Ataimages

Pristigli su i Ivanove kolege Vlasta Velisavljević i Branka Petrić. Svi prisutni nosili su maske i poštovali propisane epidemiološke mere.

Veliki čovek i još veći prijatelj, Svetlana Bojković zauvek će pamtiti svog druga!

Gubitak velikog čoveka i prijatelja izuzetno je potresao i Svetlanu Cecu Bojković, koja je i sama nedavno vodila bitku protiv korona virusa, koju je srećom dobila. Ona se okupljenima obratila potresnim rečima.

- Bio je naš drug. I eto tako prođoše silne godine. To je bila zaista naša mladost klada smo stigli oduševljenji u Jugoslovensko dramsko pozorište, uključili se u repertoar. Mi smo baš živeli uloge. Život je prolazio, a mi smo se poženili, poudavali, dobili decu, menjali pozorišta, bili slobodni umetnici i tako dalje, ali su neke veze iz te mladosti naravno ostale zauvek. Takvo je bilo moje prijateljstvo sa Ivanom Bekjarevim - počela je Ceca svoje izlaganje, pa nastavila.

Pročitajte i Srbija danas tuguje: Preminuo je proslavljeni glumac Ivan Bekjarev! (video)

Ivan Bekjarev komemoracija, foto: Ataimages

- Ivan je bio čovek nesalomive životne energije, otvorenog uma, posvećen pozivu, vredan. Svetski putnik, mnogo je putovao. Bio je hedonista u najboljem smislu te reči. Kao prijatelj uvek sam mogla da se pouzdam u njega. Odličan glumac, pouzdan partner. Bio je voljen od svojih studenata i prijatelja koje je uživao da sa svojom suprugom ugosti u svom domu. Teško mi je da poverujem da se ugasio jedan takav bogat, plodonosan život, pun energije. Život koji je voleo život. Sada se selimo u uspomene i u sećanja - prisetila se Bojkovićeva svog prijatelja.

Glumica svog prijatelja neće dati zaboravu, potrudiće se da njegov lik i delo ne budu zaboravljeni.

- Iako je Ivanovo delo obimno i ostalo je zabeleženo na snimcima, to nam je rezultat ispraćaja. Veruj mi druže, ostaješ u našim srcima. Neka ti je večna slava. Živiš - zaključila je Ceca Bojković svoj govor na komemoraciji.

Ivan Bekjarev komemoracija, foto: ataimages

Ivan Bekjarev komemoracija, foto: ataimages