Istraga i dalje u toku, Nikolina Pišek sa ćerkom završila u bolnici: Samo slučajnost nas je spasila!

Autor:

08.02.2021 18:00

Foto:

Foto:



Za Nikolinu Pišek i njenu ćerku Unu prethodni dani bili su izuzetno stresni. Voditeljka i njena ćerka pronađene su u subotu na nedelju bez svesti u stanu u kom su živele, a samo pukom srećom izbegle su tragičan kraj.

Naime, u kući u Zagrebu, gde stanuje Nikolina sa suprugom, istoričarom umetnosti Vidoje Ristović, pukla je cev od gasa koji obezbeđuje grejanje čitave zgrade, te su se Nikolina i Una otrovale ugljen-monoksidom.

Nikolina i Vidoje, foto: Ataimages

- Sve se desilo u noći između subote na nedelju. Nikolina se oko dvadeset časova čula sa Vidojem koji je zbog posla morao da dođe u Beograd, tada mu je rekla da je sa ćerkom došla iz grada i da će zajedno da gledaju film i odmaraju. Potom je Nikolina pozvala supruga oko jedan sat uveče i rekla kako njihova ćerka Una povraća i ima jaku glavobolju. Tada mu je rekla da se ni ona ne oseća najbolje. Vidoje je savetovao da odmah odu kod doktora, što je Nikolina poslušala - otkriva izvor blizak voditeljki za 'Blic'.

- Kada ju je suprug pozvao nekoliko minuta kasnije, Nikolina se nije javljala. Vidoje je odmah pozvao nekoliko prijatelja kako bi otišli do njihove kuće i proverili šta se dešava sa Unom i Nikolinom. Međutim, prijatelji kada su stigli ispred kuće, čuli su samo kako psi laju, ali niko nije otvarao vrata. Nakon toga su razvalili vrata i videli Nikolinu koja je bila u nesvesnom stanju na podu, dok je ćerka ležala u krevetu isto u nesvesnom stanju. Odmah su pozvali policiju i hitnu pomoć, a čim su došli na lice mesta shvatili su da je cev koja je pukla usled građevinskih radova izazvala trovanje gasom. Kolima hitne pomoći prebačene su u bolnicu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikolina Pisek (@nikolina_pisek)

Kako dalje navodi izvor, Nikolina je tek danas puštena iz bolnice, dok se njena ćerkica i dalje nalazi na dečijoj klinici. Vatrogasci su izmerili da je u kući u tom trenutku bila sedam puta veća doza gasa od one koja je dozvoljena. Ubrzo, nakon što su informaije preplavile medije, oglasila se i Nikolina Pišek i otkrila šta se zapravo desilo, kao i u kakvom stanju se nalaze ona i njena ćerka.

- Ne znam u čemu je greška, reč je održavanim instalacijama. Majstori su bili prethodnih dana i pregledali sve instalacije. Bilo je sve ok. Trenutno je u toku renoviranje zgrade zbog posledica zemljotresa. Ne mogu nikoga da optužujem da je kriv za ovo što se dogodilo, samo želim da nadležni organi utvrde šta se dogodilo, jer se radi o dva ljudska života koja su ovim bila ugrožena - započela je Nikolina izjavu za "Blic" i dodala:

Nikolina PIšek, foto: ataimages

- Primljene smo ćerka i ja u nedelju u ranim jutarnjim satima u bolnicu sa teškim trovanjem gasom. Slučajnost nas je spasla. Moj suprug koji nije bio Zagrebu je odregovao najbolje moguće. Da je moja odluka bila sprovedena mi ne bismo bile žive. Čula sam se sa suprugom kada sam došla iz grada sa ćerkom, rekla mu da idemo da gledamo film. Pozvala sam ga oko ponoći i rekla da se ne osećam dobro i da Una povraća. Rekla sam mu da ću ujutru otići kod doktora. Međutim, on je insistirao da odemo to veče. Pozvao me je posle ponovo, ali se nisam javljala na telefon, jer sam očigledno izgubila svest. Kasnije sam od njega čula da je redom zvao prijatelje, te je uspeo našeg bliskog prijatelja da dobije u te kasne sate. Oni su pozvali policiju i hitnu, koji su pomogli da se razvale vrata i da dođu do nas. Posle su nas transportovali u bolnicu, malopre smo izašle iz bolnice. Apelujem da se zakonom uvede alarm za gas, jer se tako mogu spasiti ljudski životi. Meni se dogodilo to da su instalacije redovno održavane, ali kao što vidite, mogao se desiti najgori scenario.