Kejt Vinslet osudila je moćnike koji zloupotrebljavaju svoj položaj radi zadovoljstva!

Autor:

11.09.2020 20:15

Foto:

Foto:



U novom intervju za 'Vanity Fair' konačno je progovorila na temu zlostavljanja i priznala da je rad na projektima sa Romanom Polanskim i Vudijem Alenom za žaljenje.

Kejt Vinslet glumila je u filmu Romana Polanskog crnoj komediji 'Carnage' 2011. godine te u filmu Vudija Alena 'Wonder Wheel' 2017. godine. Danas zbog toga iskreno žali i mladim ženama želi da ostavi bolji i ispravniji svet. Njene izjave usledile su nakon što je spomenut pokret 'Me too'.

Saradnja s njima naterala ju je da progovori javno o njima.

- Danas mi je neverovatno koliko smo te muškarce smatrali važnima, uzdizali ih tako visoko, ovo je stvarno sramota - rekla je Kejt.

Polanski se izjasnio krivim za optužbe da je imao odnose sa maloletnom devojkom još 1977. Uhapšen je u Los Anđelesu pod optužbom da je drogirao i silovao 13-godišnjakinju. Na kraju je priznao krivicu te se nagodio sa tužilaštvom oko kazne, koja je trebala da bude uslovna. Ipak kada je saznao da će mu ipak presuditi višegodišnju kaznu zatvora, reditelj je pobegao iz Amerike 1978. godine.

Iako je Kejt spominjala da se kaje zbog saradnje sa određenim ljudima, nikada nije spominjala imena.

Vudi Alan je ipak s tadašnjom suprugom glumicom Miom Farov usvojio devojčicu Dilan, a o seksulanom zlostavljanju prvi put je govorila još 1992. godine. Rekla je da ju je reditelj napao na tavanu porodične kuće u Konektikatu kada je imala samo sedam godina.

Veče “vrućih akcija”: Kejt Vinslet zapalila Holivud (foto)

- Dok mi je to radio, šaputao je da sam dobra devojčica, da je to naša tajna. obećao mi je da ćemo ići u Pariz i da ću biti filmska zvezda - navela je Dilan Farov u pismu, dodajući kako ju je reditelj dirao, terao da ide s njim gola u krevet, te joj stavljao glavu na svoje golo krilo.

Njene izjave usledile su nakon što je Harvi Vajnstin osuđen na zatvorsku kaznu.

- Moram da preuzmem odgovornost za saradnju s obojicom. Ne mogu da vratim vreme. Borim se s tim, ali šta imamo od toga ako na glas ne možemo da kažemo istinu? Sada, kada sagledam svoju karijeru, mogu reći da sam trebala da razmišljam o tome koje uloge prihvatam i vodim računa da likovi koje glumim daju dobar primer ženama. Budući da je život prokleto kratak volela bih dati sve od sebe da budem dobar primer mladim ženama. Predajemo svet u prilično lošem stanju - zaključila je Kejt.

Humani Džek i Rouz: Kejt Vinslet i Leonardo Dikaprio spasili život nepoznatoj ženi